Емоционаленспектакъл - урок по едноименния разказ на Иван Вазов –

...
Емоционаленспектакъл - урок по едноименния разказ на Иван Вазов –
Коментари Харесай

Снежина Петрова в „Една българка“ по Вазов в Бургас

Емоционаленспектакъл - урок по едноименния роман на Иван Вазов – „ Една българка “ ще бъде показан на 18 май в Културен дом „ НХК “ в Бургас. Началният час е 15.00 часа.Моноспектакълът е ориентиран към необятната театрална публика със специфичен фокус върху възпитаници от 7-те класове, учещи едноименното произведение на Вазов.

Актрисата Снежина Петрова влиза в ролята на учителка по литература, с цел да показа своята артистична версия за един трогателен урок по описа на Вазов.

За 65 минути актрисата ни превежда през шедьовъра на Патриарха на българската литература, като изиграва повече от 20 персонажа, до момента в който ни споделя, демонстрира, разяснява, напомня, съпоставя, иронизира, възпява, припява, изпява и проучва – историята, обстоятелствата, героите, теоретиците, просветителната система…

Спектакълът е отличен с Награда за повсеместен театър и Награда за авторска музика на театралния фестивал „ Нова българска драма ” в Шумен през 2022 година

Стогодишнината от гибелта на Иван Вазов през 2021 година е мотив за преоценка на неговото въздействие върху най-младите читатели и търсене на нови благоприятни условия за самодейно включване на изпълнителските и образни изкуства в образованието в учебно заведение. „ Една българка “ е значим тематичен акцент в Националното външно оценяване след 7 клас.

Консултанти на спектакъла са проф. Михаил Неделчев, Биляна Курташева и екип от специалисти в просветителния модул на плана: проф. Албена Хранова, проф. Клео Протохристова, проф. Миглена Николчина, доктор Николета Пътова, проф. Виолета Дечева, проф. Веселин Методиев, доктор Георги Гочев, проф. Пламен Бочков, доктор Азиз Таш и доктор Румен Петров.

Проектът е осъществен с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура “ и СП „ Култура “, в партньорство с Нов български университет и Театър „ Азарян “, НДК.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР