Емоционален и трогателен беше празникът по повод Деня на родилната

...
Емоционален и трогателен беше празникът по повод Деня на родилната
Коментари Харесай

Емоционален Бабинден отпразнуваха в монтанската болница

Емоционален и покъртителен беше празникът във връзка Деня на родилната помощ – 21 януари, Бабинден - в МБАЛ-Монтана. Изпълнителният шеф на най-голямата регионална болница в Северозапада доктор Тони Тодоров и завеждащият на родилното поделение доктор Захари Николов се бяха погрижили за организация на събитие, което ще се помни вечно от щастливи пациенти, както и от акушерки и лекари.
С водосвет, отслужен от отец Николай и отец Ангел, беше осветено родилното поделение. „ Това е храмът, в който Бог дава живот, а лекарите и акушерките са първите, които го поемат и го предават на щастливите родители. Това е велико знамение. Нeка Бог дарува здраве и мъдрост на шефа на болничното заведение доктор Тодоров, да продължава по този начин здраво и сполучливо да ръководи това здравно заведение, на всички акушерки здраве и отдаденост в името на живота, този популярен наш народ го заслужава “, сподели в празничното си слово отец Николай.
Д-р Тодоров поздрави колектива на родилно и неонатологично поделение за професионализма и всеотдайността в работата им. “Благодарение на Вас, положителното съоръжение и условия тук отделението ни се трансформира в мечтано място за раждания на майки от Видин до Бяла Слатина, или както аз към този момент споделям, станахме Майчин дом на Северозапада.
Родилното и неонатологичното ни поделение са единствените в областите Видин, Монтана, Враца с високо второ равнище на подготвеност, останалите са с трето равнище. През 2019 година следва да пуснем в употреба специфична операционна зала към родилно поделение, която ще се употребява единствено за раждания с цезарово сечение и за хирургическа интервенция при проблематични раждания.
Необходимо е болничното заведение да закупи уред за упойка и още в допълнение съоръжение “, сподели изпълнителният шеф на МБАЛ доктор Тодоров. Той връчи награда-плакет „ Най-добра акушерка на 2018 година “ на Таня Киркова.
Умиление и щастливи усмивки провокира появяването на близнаците от Враца, които са последните родени бебета на 2018-та година тук, и родителите им Катя и Красимир Кръстеви. Мъниците се раждат със секцио на 31 декември, с тегло 2345 и 1980 грама. Вече са си у дома, а през днешния ден майката Катя ритуално съгласно традицията поля вода и изми ръцете на началника на отделението доктор Николов.
Той пожела по този начин, както тече водата, да излизат елементарно и без проблеми бебетата през новата година, закичи с осветени червени гривнички ръчичките на бебетата и им сервира дарове – одеялца, играчки и комплекти за хранене.
Днес, точно на празника, проплака за първи път момченце от Видин, което родителите ще кръстят Божидар.
716 са новородените през 2018 година в монтанската болница, по отношение на 655 родени бебета за 2017 година Техният брой пораства не поради поврат в демографската рецесия в региона, а поради желанията на майки от по-далечни общини.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР