Емоциите в БСП са повече от необходимото в момента, но

...
Емоциите в БСП са повече от необходимото в момента, но
Коментари Харесай

В БСП има емоции, но не и остри противоречия, смята Валери Жаблянов

Емоциите в Българска социалистическа партия са повече от нужното сега, само че остри несъгласия в партията няма. По- скоро несъгласията са за метода, по който да се води опозиционната ни политика и дали Българска социалистическа партия за две седмици може да приготви Конгрес по сериозните тематики, включени в дневния му ред ", сподели през днешния ден по " Нова телевизия " заместник-председателят на Народното събрание и депутат от " Българска социалистическа партия за България " Валери Жаблянов.

Изявлението му идва, откакто в събота, на пленум на Българска социалистическа партия, част от делегатите оспориха смисъла, периода на привикване и плана за дневен ред за иден конгрес, пожелан от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Вчера пък ръководителят на Българска социалистическа партия - Пловдив Георги Гергов популяризира намерено писмо, кръстено " За падението на един ръководител ", в което нападна Нинова.

Жаблянов добави, че разногласието е тръгнал оттова дали българското председателство на Съвета на Европейски Съюз може да бъде сполучливо в хаоса, който се сътвори към него, както и какви ще са неговите цели. Спорове имало и към финансово-икономическата политика на държавното управление.

" Това са тематиките, които Конгресът си сложи за цел да разиска и да излезе с документи, тъй като има потребност българското общество да разбере и стопански, и политически в какво положение се намира България ", изясни Валери Жаблянов.

В отговор на въпрос, той сподели, че следва съвещание на управлението на партията, на което ще се реши дали да се предприеме нещо против депутата Георги Стоилов, чиито брат е упрекнат за водач на незаконна група в Русе. Не виждам връзка сред отговорността на един човек пред закона и отговорността на на различен човек пред закона. Присъдите и наказванията са персонални ", сподели Жаблянов. Той добави, че не вижда по какъв начин казусът може да нанесе политически вреди на Българска социалистическа партия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР