Емоциите от победата на Григор Димитров все още не са

...
Емоциите от победата на Григор Димитров все още не са
Коментари Харесай

Чудесен ден за родния мъжки тенис: Андреев с престижен успех над бивш номер 40

Емоциите от успеха на Григор Димитров към момента не са утихнали, откакто първата ни ракета надигра Душан Лайович в три сета и се класира за осминафиналите на Мастърса в Монте Карло. Това обаче надалеч не е единствената положителна вест за родния мъжки тенис, тъй като Адриан Андреев също реализира превъзходен триумф довечера, класирайки се за втория кръг на Чаланджъра в Сарасота. Българинът потегли от квалификациите на конкуренцията и трябваше да отразява мачбол през вчерашния ден, само че сподели темперамент, с цел да продължи напред и през днешния ден удължи победната си серия.

Младата ни вяра се оправи със съпротивата на опитния Раян Харисън, който е някогашен първенец в ATP Тура и е достигал до номер 40 в света. Родният ни представител още веднъж трябваше да прави поврат, единствено че това надалеч не го стресна и той резервира наличие на духа. Българинът последователно обърна хода на мача, а неговият конкурент изпита прочут физически дискомфорт и се отвод при резултат 3:6 6:2 2:0 в интерес на софиянеца. Така Ади си обезпечи място във втория кръг, където го чака среща с един всред Тунг-Лин Ву и Риджи Хиджиката.

Местният представител стартира срещата на високи обороти и реализира поредност от четири поредни извоювани гейма, повеждайки с 5:1. Нашият съотечественик навакса един от двата си пробив пасив и даже можеше да изравни, само че Харисън не се поддаде на напрежението и затвори откриващия сет в своя изгода.

Втората част се разви радикално противоположно и Андреев беше този, който доминираше на корта. Квалификантът непрекъснато движеше противника си, чиито сили бяха на изчерпване и скоро имахме тъждество в общия резултат. Третият сет пък стартира със спечелването на 8 от първите 9 точка за Адриан, което накара американецът да не удължава страданието си и нашето момче продължи след отричане на 29-годишния тенисист.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР