Емона Георгиева на 16 години и е от София. Грандиозният

...
Емона Георгиева на 16 години и е от София. Грандиозният
Коментари Харесай

Българката, която изправи Барселона и Париж на крака

Емона Георгиева на 16 години и е от София. Грандиозният триумф на младото момиче, както и десетките трофеи и медали, които има, не могат да бъдат разказани поради огромната си численост. През 2018 година Емона се явява на Sitges по съвременен танц в Барселона и печели първа премия, златен орден и купата международен първенец. Балерината изправя залата в испанският град на крайници и гордо се показва като българка.
Но това не е всичко. Тя печели десетки първи награди в България, като съчетава учебното заведение си и работата си на балерина. Защото за Емона това е работа. Тя излиза в 7 сутринта и се прибира доста късно. Училище, курсове, надпревари. Един претрупан живот, на едно младо момиче, което не се опасява да танцува и се радва, че е българка.

Разговорът ни с Емона е доста персонален.
" Най-голямата ми мотивация е трудът. Няма нищо, което да ме прави по-щастлива от това, което реализира в залата " - ясно споделя тя и демонстрира силата на спортния си дух. Същият този дух, който през 2017 година я подрежда измежду най-големите имена на модерния балет в Париж. Състезанието се назовава " Youth America Grand Prix”, а младата българка се състезава в категория сеньори от 15 до 19 години. Конкуренцията от 117 състезатели изобщо не я смущава. Изиграва своето осъществяване и получава първа премия в жанр " Модерен танц ". Париж също е на крайници. Ръкопляска за триумфа на едно момиче, на което всички предсказват международен триумф. Журито на състезанието в Париж се състои от шефовете на най-известните балетни учебни заведения в света като Royal Ballet Schol и Princess Grace Academy в Монако. Те поздравяват младото момиче и се радват за триумфа й.
Балетът обаче не е елементарен. " Първият ми спомен, който имам с балета са първите палци, които ме правеха ужасно щастлива! Въпреки това, се усещам, като че ли в никакъв случай не ми е било мъчно, тъй като правейки това, което обичам компликациите също ми доставят наслаждение ", добавя в диалога си с нас балерината.
" Денят ми минава с образователни часове и подготовки. Не съм изтощена, колкото повече танцувам, толкоз повече сила имам. " Но ние знаем, че тя е изтощена. Но това не е отмалялост, която те принуждава да спреш. Това е отмалялост, която те държи и ти дава мотивация да продължиш. Следват надпревари в Германия, като в това време Емона е определена за едно от " Успелите деца на България " на фондация Димитър Бербатов, като е и лауреат на огромната премия на фондацията през 2017 година.
" Не знам какъв брой тъкмо са, само че достижението, което е по-голямо от всички медали, трофеи и награди е трудолюбието. Това е най-голямото ми оръжие и персонално достижения ", разгорещено разяснява тя триумфите си.

Завършваме диалога с усмивка и благопожелание за доста повече триумфи. Успехи за едно дете, за което рядко може да чуете по новините. Не тъй като не е забавна, не тъй като не е съумяла, за тъй като значимите деца рядко намират своята популярност в България, за сметка на това се радват на триумфи в чужбина.
" Мечтая да танцувам вечно! ", споделя на край Емона и ние сме уверени, че ще го направи!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР