ЕМКО. Монитор: ЕМКО дължи пари на МО Оръжейната фирма ЕМКО

...
ЕМКО. Монитор: ЕМКО дължи пари на МО Оръжейната фирма ЕМКО
Коментари Харесай

ЕМКО дължи пари на МО; Министър Павлова отчете напредък по подготовката на председателството

ЕМКО.

" Монитор ":

ЕМКО дължи пари на МО

Оръжейната компания ЕМКО на скандално известния предприемач и приятел на забегналия в чужбина ексбанкер Цветан Василе - Емилиян Гебрев, е дебитор на страната. Министерството на защитата е помогнало на ЕМКО, предоставяйки му оръжейни хранилища, с цел да си осъществя продукцията, само че компанията не си заплаща борчовете от доста време. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов след чуването му пред отрасловата парламентарна комисия.

Министърът заяви, че е подготвен да събере незабавно на изключително съвещание междуведомствения съвет по отбранителна промишленост, на което да възвърне лиценза за експорт на ЕМКО. Но зависи по кое време ще бъде подготвен отчетът на Министерство на вътрешните работи по отношение на нередностите и отстраняването им в оръжейната компания.

Европредседателството.

" 24 Часа ":

Министър Павлова регистрира прогрес по подготовката на председателството

Отчитаме забележителен прогрес в осъществяване на ограниченията, заложени в проекта за подготовка на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Само за два месеца са изпълнени 10 ограничения, спрямо предходните седем месеца те са били 17.

Така доста подобряваме темпа на подготовка и обезпечаването на всички нужни съставни елементи от страна на Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и от способените институции.

Това съобщи министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова пред депутатите от Комисията по европейските въпроси и надзор на европейските фондове, оповестиха от пресцентъра на Министерство за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018.

След нападението.

" Сега ":

Шведът, изритал камериерката в " Слънчев бряг ", си тръгнал даже без да заплати санкцията

Шведът Ралф Сундберг, който изрита в главата камериерка в " Слънчев бряг " през юни, си отпътува, въпреки още да не е платил санкцията си, предава bTV.

Макар да се опитваше да избегне срещата ни с екипа ни, Ралф Сундберг призна, че се прибира в Швеция, без да е платил присъдената му санкция в размер на 4500 лева, прибавя малкия екран.

Според него той е получил наказването, което е заслужавал и в родината му за сходно действие би получил същото наказване.

Вчера съдът, като взе поради чистото му правосъдно минало, го осъди по административен ред на санкция, чийто оптимален размер можеше да бъде 5000 лева Защитата му изиска 1000 лева В последна сметка съдът наложи наказване от 4500 лева

МКС.

" Дума ":

За пръв път в България връзка с космонавтите на орбита

За пръв път в България през вчерашния ден бе осъществена директна конферентна видеовръзка с космонавтите, които летят сега на Международната галактическа станция. Това се случи в границите на интернационалната конференция " Диалогът на нациите, проведена от Министерството на образованието и науката на Русия, Роскосмос, Югозападния държавен университет на гр. Курск, Руският културно-информационен център в София. Студенти, преподаватели, откриватели, млади учени участваха завчера в конференцията, чийто хазаин бе ТУ-София, а вчерашното продължение в съветското посолство бе напълно отдадено на космонавтиката и новите висши технологии. Науката е тази област, която би трябвало да бъде развивана предпочитано в ХХІ в., сподели дипломат Анатолий Макаров в приветствието си към форума.

По време на видеомоста с МКС възпитаници и студенти имаха опцията да задават директно въпроси и получиха отговорите на двамата съветски космонавти Сергей Рязански и Александър Мисуркин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР