Емисиите на парникови газове са новото крипто - цените им

...
Емисиите на парникови газове са новото крипто - цените им
Коментари Харесай

Адвокат: Емисиите на парникови газове са новото крипто

Емисиите на парникови газове са новото крипто - цените им падат и се усилват с волатилността на криптовалутите, без това да е обвързвано с някакво действително изражение. Това съобщи юрист Николай Кискинов, ръководещ съучастник във „ Владимиров Кискинов “ пред BloombergTV България. По думите на Кискинов може да се чака волатилност в цените на излъчванията през тази и идната година, тъй като те се употребяват като капиталов инструмент. Според него позитивното в тази ситуация е, че тези цени вършат упоритостите за зелен преход много по-реализируеми.

Друга тематика, която Кискинов разяснява, са цените на природния газ. Той означи, че при фючърсите с доставка през април има изменение от над 2% единствено в рамките дневно. “Трябва да вземем поради бъдещите поправки. През април и май доста от централните стартират да излизат в ремонт, в това число АЕЦ Козлодуй”, уточни юристът.

“Традиционно през април пазарите са малко по-спокойни. Сега не се чака това да е по този начин, тъй като някои от централите не съумяха да завършат изцяло ремонтните си действия през предходната година поради Covid”. По отношение на енергийните пазари Кискинов означи, че “е налице нов рунд от играта” - следи се покачване на ценовите равнища. “Цените са към 110-130 лева за пиков артикул и към 105-120 лева за базов артикул. Причината е в постоянния провинен - студеното време”, изясни той. “Цените за пиков и базов артикул стартират да се приближават. Това става само при висока консумация и високо произвеждане. В момента имаме факторите, които могат да дадат този резултат”.

Кискинов се спря и на появяването на съперник на газов хъб Балкан в лицето на Българска енергийна комерсиална платформа АД. Според него това е добър сигнал. “По-добре е да имаш доста претенденти за избрана активност, в сравнение с да нямаш нито един. Това е добра индикация за реализирането на капиталов интерес към тази дейност”, съобщи юристът.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР