Емиратските големи банкови компании се опитват да се възползват от

...
Емиратските големи банкови компании се опитват да се възползват от
Коментари Харесай

Банките в ОАЕ се насочват към богатите руснаци: WSJ

Емиратските огромни банкови компании се пробват да се възползват от икономическите благоприятни условия, произлизащи от западните наказания, наложени на Русия, заяви Wall Street Journal, като се базира на осведомени лица.

Според източниците Emirates NBD, основната финансова институция в Дубай, следена от държавното управление, е " привлякла " банкери от съветски кредитори, с цел да открие локален филиал за работа с пари на богати клиенти.

Междувременно First Abu Dhabi Bank, най-големият заемодател в страната, открива отдел, ориентиран към " заможни " руснаци, оповестяват източници на медията.

Според известията локалните банки са разкрили хиляди сметки за руснаци, макар че постоянно са нужни седмици за споразумяване на документите, които удостоверяват съществуването на средства и това, че претендентите не са политически обвързани.

Според чиновници на ОАЕ, представени от изданието, локалните кредитори заобикалят да обслужват глобени лица, с цел да поддържат кореспондентски връзки с американски банки, които правят клиринг на долари.

Съобщава се, че през миналата година десетки хиляди имигранти са се преместили в страната от Персийския залив, трансформирайки рускоезичната общественост в една от най-видимите измежду съвсем деветмилионното население на страната.

Повечето руснаци, които са се преместили в ОАЕ, не са подложени на наказания, само че елитът на страната, който е подложен на наказания, също е добре пристигнал там, твърди медията.

През второто тримесечие на 2023 година руснаците стават третите по величина купувачи на парцели в Дубай, откакто през 2021 година са били девети по величина, сочат данни на организацията за недвижими парцели Betterhomes, представени от WSJ.

Междувременно съгласно основаната в Лондон Capital Economics притокът на задгранична валута към ОАЕ се е нараснал с към 20% всеки месец от май 2022 година насам спрямо предходните месеци.

" Сегашният световен климат докара до приток на финансови средства и вложения към ОАЕ, поради репутацията на страната като постоянен международен капиталов център ", съобщи пред медиите неназован държавен чиновник. " Ще продължим да се отнасяме извънредно съществено към тези отговорности, изключително като се има поради актуалната геополитическа конюнктура.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР