Емирът на Катар Тамим бен Хамид ал Тани призова поданиците

...
Емирът на Катар Тамим бен Хамид ал Тани призова поданиците
Коментари Харесай

Катар вече се моли за дъжд, при това по призив на емира

Емирът на Катар Тамим бен Хамид ал Тани прикани поданиците си към взаимна молитва за дъжд в четвъртък сутринта, оповестява катарската организация QNA, представена от БГНЕС.
Въпреки октомврийските прогнози за времето с обещания за значителни превалявания, в емирата не е валяло пълноценно от април. През последната седмица е имало единствено слаби валежи в обособени региони на страната. Миналата неделя дъждът в столицата Доха не е траял даже 5 минути.
Агенцията оповестява, че емирът е призовал да бъде проведена молитва във всички елементи на страната. Самият той също ще вземе присъединяване в нея дружно с други вярващи в една от катарските джамии.
Специалната молитва за дъжд при мюсюлманите, наречена „ истискаа ”, е употребена постоянно от арабските монарси, когато през сухия интервал не вали повече от половин година. Катар е едно от най-сухите места на земята, където годишно падат към 80 мм превалявания.
Миналата година преваляванията в емирството са били много значителни. Вследствие на мощните порои улиците в доста градове са били наводнени, а хората не са можели да се придвижват с коли по пътищата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР