Емирът на Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани и руският

...
Емирът на Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани и руският
Коментари Харесай

Емирът на Катар и Путин изглаждат отношения на среща в Казахстан

Емирът на Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани и съветският президент Владимир Путин вършат опит за изглаждане на връзките сред двете страни след началото на войната в Украйна. Двамата се срещнаха в четвъртък в границите на срещата на върха в Казахстан. Катар, който е измежду огромните експортьори на полутечен природен газ, търси значително неутрална позиция във връзка с спора, само че дейностите на арабската страна от Персийския залив, в това число неотдавнашните й рецензии за анексирането на украинска територия от Русия, раздразниха Москва, написа Българска телеграфна агенция.

Катар " има потребност от сърдечни връзки с Русия и другите страни в района ", с цел да продължи да играе ролята на медиатор в спора,е декларирал шейхът, настояват осведомени източници. По-рано в четвъртък шейх Тамим съобщи, че Катар има мощни и исторически връзки с Русия, заяви Ал Джазира. " Емирът на Катар акцентира поддръжката за всички интернационалните и районни старания за намиране на неотложно спокойно решение на украинската рецесия и удостовери нуждата от ценене на суверенитета на страните ", се споделя в изказването на канцеларията на емира.

Емирът на Катар и съветският президент  са разискали украинската рецесия и нейното влияние върху енергийните пазари при срещата си в коридорите на срещата. Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани и Путин също разискаха въздействието на спора върху продоволствената сигурност, както и обстановката в Либия, Сирия и нуклеарните договаряния с Иран, прибавиха от офиса на шейха.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР