Емилиян Гебрев определи опита да бъде отровен като терористичен акт.

...
Емилиян Гебрев определи опита да бъде отровен като терористичен акт.
Коментари Харесай

Гебрев за опита за отравянето му: Дългата ръка на Путин работи с по-къса у нас

Емилиян Гебрев дефинира опита да бъде токсичен като терористичен акт. По думите му до ден сегашен по случая се работи по този начин, че нищо да не излезе нескрито. Според него дългата ръка на съветския президент Владимир Путин работи с по-къса у нас.

„ Нас в случай че ни нямаше, нямаше да ги има и тези фабрики, които оперират. От първата секунда по никакъв метод не се е работило да се обясни случилото се, а единствено да се замаже и да изчезне. Това са поети задължения от нашата страна”, добави оръжейният търговец в ефира на Нова тв.

По думите му казусът към този момент седем години „ се замазва”, без значение, че от време на време се дават напълно съответни информации от външни проверяващи.

Гебрев беше безапелационен, че непосредствено от България за Украйна фактически не е отпътувал и един патрон. Снимките с български оръжия, влизащи в украински аероплан, разяснява по този начин: „ Те отиват в някоя европейска в страна. Това, че самолетът е украински не значи безусловно нищо. Много хора изпадат в една еуфория. Украинците си изкараха всичко, каквото можаха, с цел да не бъде унищожено”, изясни той.

Като „ безусловно преиграна” Гебрев дефинира алтернативата към решението на България за даване на военна помощ за Украйна. „ Ние тук надали не желаеме да се каже какъв брой винтчета, какъв брой болтчета на кого и по какъв начин ще бъдат дадени. Никой от властта не е приказвал с мен за даване на оръжие”, посочи търговецът.

Припомняме, че преди година Гебрев изиска оставката на основния прокурор Иван Гешев. Сега, един от сигналите, които правосъдният министър Надежда Йорданова внесе във Висшия правосъден съвет, е точно на оръжейния търговец.

„ За стотни от секундата, в случай че сме естествена страна, този човек не би стоял на поста. Самият той самичък би си подал оставката. Според мен господин Гешев евентуално е благосъстоятелност на някои хора. Лошо е, когато си благосъстоятелност и не може да имаш независимо мнение по даден въпрос. Обществото има визия на кого е благосъстоятелност той”, добави Гебрев.

Той уточни, че има над 100 случая, които Европейската прокуратура желае да проверява. „ Моя го забравете. Но има други, над 100, което е толкоз необичайно. Други страни имат 5, 10, 15, 20 - ние, както постоянно - юнаци, с над 100, които да бъдат обсъждани от Европрокуратурата”, е неговото мнение.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР