Емилиян Гебрев и неговите предприятия са едни от големите производители

...
Емилиян Гебрев и неговите предприятия са едни от големите производители
Коментари Харесай

Йордан Божилов: Чужди служби гърмят складовете на Гебрев

Емилиян Гебрев и неговите предприятия са едни от огромните производители на въоръжения и техника. Към него би бил по-голям интереса от външни служби, само че освен против негови хранилища имаше гърмежи. Това съобщи някогашният министър на защитата Йордан Божилов в предаването „ Лице в лице “ по bTV. По думите му е доста значимо да се потвърди от кое място са тези офанзиви.

„ Допускам, че зад тези дейности стоят съветски специфични служби “, сподели Йордан Божилов.

През предходната седмица пламтя оръжеен склад, благосъстоятелност на Емилиян Гебрев край Карнобат.

Бившият министър на защитата съобщи, че през цялото време на войната България е изнасяла оръжия за Украйна, като това не всеки път се е случвало непосредствено, само че през медиатори.

„ Това е доста значимо за Украйна, тъй като България има военно-промишлен комплекс, който създава техника и муниции по остарял руски модел, каквато към момента е основата на украинската войска “, добави той.

Божилов напомни, че служебното държавно управление, в осъществяване на решение на Народното събрание, е изпратило лимитирано количество въоръжение.

„ Има фондове в Европейски Съюз, които компенсират страните, които дават въоръжения и техника, с цел да може в следствие те да закупят нови мостри “, сподели още някогашният министър на защитата.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР