Емилия Димитрова даде интервю пред много авторитетния волейболен сайт WorldofVolley.com.

...
Емилия Димитрова даде интервю пред много авторитетния волейболен сайт WorldofVolley.com.
Коментари Харесай

Емилия Димитрова: Марица е добър отбор с много добри треньор и волейболистки

Емилия Димитрова даде изявление пред доста авторитетния волейболен уебсайт WorldofVolley.com. Националката на България се завърна в игра при започване на годината, откакто отсъстваше няколко месеца от игрището поради майчинство.
 Квалификациите за Евроволей 2021 остават за август
Квалификациите за Евроволей 2021 остават за август

Съществува вид това решение да бъде преразгледано

През декември говорихме за завръщането Ви във игра. Как се почувствахте откакто изиграхте първия си мач след майчинството?

- Първият ми мач след толкоз време без волейбол беше доста прочувствен, освен тъй като беше първи след дълга пауза, само че и тъй като беше против доста мощен тим като Динамо (Москва).

Марица приключи Шампионската лига с три победи и три загуби. Мислите ли, че тимът можеше да се показа и по-добре?

- Разбира се! Марица е добър тим с доста положителни треньор и волейболистки. През есента те бяха доста покрай успеха в дуела с Уралочка-НТМК (Екатеринбург) и изиграха доста положителни мачове против Кан и Динамо (Москва).

Марица още веднъж завоюва шампионата в България. Какви са Вашите усещания?

- Да, по този начин е, само че трябваше да спрем шампионата поради пандемията и не можахме да спечелим златните медали с игра. Това е единственото нещо, за което скърбя.

Коронавирусът спря света, беше обиден и волейболът. Как прекарвате времето си по време на тази пандемия?

- Цялата обстановка е доста тъжна. За страдание, волейболът също е обиден. Прекарвам времето си у дома със своето фамилията. Отделям цялото си време на своето момиченце. Докато тя спи аз упражнявам вкъщи. За мен е доста значимо да подкрепям форма.

Какви са проектите Ви за идващия сезон?

- Бих желала да продължа да играя на високо равнище. Първо обаче би трябвало да си свършим работата с женския народен тим на България.

Какво би било Вашето обръщение към волейболната общественост?

- На всички ни липсва играта. Много е мъчно да намерим мотивация да упражняваме сами. Но в този момент, когато се постанова да останем у дома, най-добре е да използваме това време за поддържане на форма. Това ще ни помогне доста да се завърнем мощни като преди.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР