Емил Войнов, член на ЦИК от квотата на БСП, е

...
Емил Войнов, член на ЦИК от квотата на БСП, е
Коментари Харесай

Политическият хаос за протокола за броене на бюлетините стана пълен - какво ще стане с изборите?

Емил Войнов, член на ЦИК от квотата на Българска социалистическа партия, е този, който дава отговор за протокола. Той неточно съобщи, че имало единствено едно разискване на тематиката – имало е още едно, с 11;7 гласа, а ЦИК взема решение с две трети от гласовете. Това съобщи депутатът от ГЕРБ и някогашен зам.-правосъден министър Красимир Ципов, продължавайки тезата на партията от през вчерашния ден, 25 март.
Причината за казуса е една – че ГЕРБ реши да вкара хибридно преброяване, дружно на едно хартиено и машинно гласоподаване. Това го обяснявахме непрестанно – в този момент хората, които 11 пъти трансформираха Изборния кодекс, се събраха и излязоха да кажат, че господин Войнов е отговорен за това, че е привел протокола към Изборния кодекс, който те постановиха със мощ.
 Цветозар Томов: Човек има право да гласоподава даже когато наруши карантината (ВИДЕО) Цветозар Томов: Човек има право да гласоподава даже когато наруши карантината (ВИДЕО)
Човек има право да гласоподава даже когато наруши карантината. Това съобщи в предаването " Студио Actualno " социологът и някогашен представител на Це...
Проблемът е, че по предложение на господин Войнов са добавени спомагателни графи, пренаписан е протоколът и е изменен форматът, настоя Ципов пред Нова телевизия. Вертикален, водоравен формат – не е това казусът, а че би трябвало да се събират доста данни. Какъв ще е протоколът се знае от 4 февруари, какъв брой хора ще вземат участие в листите се знае от 4 март, акцентира Зарков и насочи към „ Информационно обслужване ”. Той попита за какво като „ Информационно обслужване ” подписва контракт още при започване на март, ръководителят му почва да приказва едвам преди 3 дни.
Ето ви решение – в изборните секции с над 300 души се гласоподава машинно, най-после на изборния ден се натиска едно копче, комплицирано ли е, даде предложение Зарков.
При състояние, че протоколът е повишен, че форматът му е изменен, кой съгласно вас носи отговорността, отвърна Ципов по адрес на Войнов. И добави, че всички от квотата на ГЕРБ са подкрепили протокола първия път, само че втория път всички от ГЕРБ са били срещу. Той изиска от Българска социалистическа партия да отдръпна Войнов от ЦИК, „ тъй като той ще основава единствено и само проблеми ”.
" Законът би трябвало да бъде изпълнен подобен, какъвто е, макар че ГЕРБ го направиха неприятен ", настоя Зарков. Той засяга сумирането на данните от хартиеното и машинното гласоподаване. Не е това казусът - на никое място в закона не се споделя да се сумират поотделно преференциите на партиите и най-после отново да се сумират, отвърна Ципов. " Разбира се, че протоколът може да се промени - призоваваме ЦИК да го създадат колкото се може по-бързо ", добави той. " Този протокол следва едно към едно Изборния кодекс ", сподели Зарков.
 Демократична България също се притеснява от безпорядък на изборите, само че по разнообразни аргументи от ГЕРБ (ВИДЕО) Демократична България също се притеснява от безпорядък на изборите, само че по разнообразни аргументи от ГЕРБ (ВИДЕО)
Съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов упрекна Централната изборна комисия (ЦИК), че води „...
ГЕРБ се пробва да направи всичко допустимо, с цел да опитат да дестабилизират хората, че няма смисъл да се гласоподава, натискат надолу изборната интензивност, тъй като не могат да управляват протестния избор. ГЕРБ се пробват да основават такива тематики за спор, а не да се приказва за неуспеха на имунизациите, за коронакризата, сигурен е Зарков. Ципов му опонира, че Българска социалистическа партия се пробва да изясни следващия си неуспех и че отговорен е Емил Войнов, член в ЦИК от квотата на Българска социалистическа партия. Той беше ръководител на комисията, която организира избора на ръководител на Българска социалистическа партия, настоя Ципов. " Оттеглете се и самият вие, тъй като вашата непросветеност заплашва демокрацията ", отвърна Зарков.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР