Емил Велев ще е главен мениджър на ОФК Спартак /Плевен/.

...
Емил Велев ще е главен мениджър на ОФК Спартак /Плевен/.
Коментари Харесай

Спартак Пл представя Емил Велев

Емил Велев ще е основен управител на ОФК Спартак /Плевен/. Днес в 15:30 часа на стадион „ Плевен “ той ще бъде показан пред тима и медиите. Роден е на 5 февруари 1962 година в София. Юноша е на Левски /София/. Заедно с Борислав Михайлов, Николай Илиев, Наско Сираков, Божидар Искренов, Петър Петров, Красимир Коев и други са част от именитото потомство футболисти на клуба през 80-те години на предишния век.

В интервалите 1981-89 година и 1995-96 година полузащитникът Велев изиграва над 200 мача и вкарва 30 гола за „ сините “. С родния си отбор е 3 пъти народен първенец и 2 пъти притежател на купата на България. След „ синия “ интервал – 1989-2000 година играе в Израел за тимовете на Апоел Рамат Ган, Макаби Ирона Ашдод, и Макаби Яфо, Апоел Бад Ям, Бейтар Беер Шева и Макаби Ашкелон.

От 2002 година стартира треньорска кариера като асистент в Левски. През сезон 2008-2009 година е старши треньор на родния си отбор и го извежда до последната му шампионска купа. След това води тимовете на Славия /София/, Локомотив /Пловдив/ и Локомотив /София/, като първите два извежда до край за купата на България. Треньорската му кариера продължава отпред на Хасково и Монтана, като с последния още веднъж доближава до край за националната купа. През предишния сезон пък избави от изпадане от Втора професионална лига Оборище /Панагюрище/.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР