Емил Велев - Кокала е последният треньор, извел Левски до

...
Емил Велев - Кокала е последният треньор, извел Левски до
Коментари Харесай

Ако Лудогорец не е шампион, Домусчиев ще избяга с 300 км/ч от футбола

Емил Велев - Кокала е последният треньор, извел Левски до шампионската купа на България. Постигна го през далечната към този момент 2009 година. Бившият стоманен халф победи и с три трофеи със " сините " като футболист.

SportLive.bg потърси Велев за изявление по отношение на последните събития на " Герена ", откакто тимът към този момент има нов треньор в лицето на Николай Костов. Кокала описа и любопитен миг от сезона, през който направи Левски първенец преди 14 години. Той не подмина и тематиката с тоталната надмощие на Лудогорец в родното състезание.
 Николай Костов към Кокала: Ще ти разбия мозъка! (ВИДЕО)
Николай Костов към Кокала: Ще ти разбия мозъка! (ВИДЕО)

Вижте видео от любопитната обстановка

- Г-н Велев, този път ще успее ли Николай Костов да реализира по-значими триумфи с Левски, въпреки че обстановката в клуба не е от най-цветущите?

- Ами да ти кажа, когато водеше Левски предишния път, разполагаше с доста по-добри футболисти. Сега може и да му е малко мъчно и предвид на това, че ще бъдат продадени трима-четирима-петима ще му е по-трудно.

Аз споделих в едно мое изявление, че с цел да се съгласиш да станеш треньор на Левски, би трябвало да си оповестил ти цел - за какво отиваш там. Ако задачата ти е да обиграеш нещо 1-2-3 години, няма по какъв начин да се случи с Левски. В Левски се желаят резултати. Целта му би трябвало да е шампионска купа, както го прави към този момент 12-та година Кирил Домусчиев.

Искаш ли да ти кажа сюжет, при който, в случай че той не е първенец, ще се махне от футбола. Това знаеш ли го?
 Лудогорец желае звездата на противника си в Европа
Лудогорец желае звездата на противника си в Европа

Той е голова машина

-Сигурен сте, по този начин ли?

- Един милион на 100. Сега малко се завъртяха нещата. Апетитът идва с яденето. Продаде футболист. Но отново ще кажа, че неговата цел е да стане първенец. Винаги си в джаза горе - Шампионска лига, в случай че отпаднеш има шансове за Лига Европа. А ние в Левски се радваме, че сме четвърти. Ти представяш ли си защо става въпрос?

Ако не е смешно, е трагично! Докато съм жив, не мога да го проумея.

- Смятате ли, че тази действителност за Левски може да се промени през идващия сезон?

- Защо в този момент никой не го пита Костов: " Абе, ти защо си пристигнал в Левски? Каква ти е задачата? За да ти кажем дали ще станеш или не ".

Ето това е. Но никой не го пита. Абе, аланколу, в този момент сте в Левски, тъй като Левски е име. Левски е доста огромен тим. На тебе ти би трябвало треньор със самочувствие, с експанзия, със всичко, което е причина Левски да е първенец. Това е, без значение в какво положение е. Защото всички стартират от кота 0 - подготовка, контролни срещи, прехвърляния и така нататък
 Ветераните на Левски ще имат шоу мач в Поморие
Ветераните на Левски ще имат шоу мач в Поморие

Събитието ще се организира на 24 юни

През 2009 година Батков го беше боязън дали ще влезем в тройката. А аз му крещя: " Ей, Батков, първенци сме! ". А той се смееше, не вярваше и мигаше на парцали. Но аз бях безапелационен, че ще ни види първенци. В най-тежката година тогава на Левски, като отново се случи след изгонването на Станимир Стоилов. Тогава Мъри отиде в Литекс, само че го победих два пъти и в Ловеч, и на " Герена ". Победихме и ЦСКА на Любо Пенев с 2:0 и станахме заслужени първенци.

- Понякога евентуално и силата и хъса, които ги дава треньорът, също са доста значими.

- Естествено, че е по този начин. Вуцов може да е всевъзможен обаче играчите имат почит към него. Говори и не седи безразличен, както и аз. Гледам всяка обстановка на терена. Просто пребивавам с мача. Ти би трябвало да живееш с мача. Ако това нещо не го направиш, единствено седиш и гледаш в профил, мъчно могат да се случат нещата.

- Да се надяваме, че през идния сезон ще има някакво усъвършенстване и в Левски, и в целия ни футбол.

- Дано, нека! Трябва да се одобри, както е във В групите - в елита и във Втора лига да играят по четирима българи наложително 1 полувреме. Защото европейските футболисти не може да ги спрем. Те все едно са българи.

Европейските закони няма по какъв начин да не ги съблюдаваме, до момента в който сме страна-членка. Иначе, в случай че искаш взимай още 20 чужденци. Но играят ли ти 45 минути четирима, от тях най-малко двама-трима ще останат да играят целия мач. И в случай че някой от тях се контузи и се наложи да бъде заменен, да влезе български състезател. Тогава към този момент може да се види и някакъв прогрес и в националния тим, и в клубните тимове, тъй като ситуацията е трагично.
 Пажо:
Пажо: " Главният " в Левски ми забрани да се върна, спасих Антон Генов от линч

" Исках да остана на " Герена "

- Постоянно се надяваме, че нещата в родния футбол ще се трансформират...

- Лошото е, че не се подхващат и ограничения. В Унгария по какъв начин е - за всеки маджарин, който играе в даден мач се дават по 10 000 евро от федерацията. Шест унгарци в състава прави 60 000 евро на мач. Примерно за 15 мача това прави 900 000 евро. Ето ти един бюджет. Сумата може да не е същата - по 10 000, 15 000 или друга.

-Това ще е един отличен тласък за родните клубове, тъй като множеството едвам кретат с бюджетите си...

- Разбира се. Свиква се едно заседание, взема решение се и край повече не се занимават с нелепости.

Но нали знаете за какво не се прави това нещо - поради Лудогорец, с цел да има единствено чужденци и да играят. Просто това е. И поради Шампионска лига, тъй като има пари, хвърля един звук пари за играчи и какво ли не. После викаме за какво желае да е първенец. Точно поради това, тъй като желае да е вътре в джаза. Ще се задоволява той с нещо друго...

Следващият път, в случай че не е първенец, или пък година-две, споделям ти, че ще избяга с 300 км в час от футбола напълно.
 Левски възобновява договорите на трима съществени футболисти
Левски възобновява договорите на трима съществени футболисти

Вижте кои са те

-Ще може ли въобще някой да спре хегемонията на Лудогорец през идващия сезон, откакто през отминалия ЦСКА беше на косъм, само че не съумя?

- ЦСКА бяха на крачка. Целта и на Левски, и на ЦСКА би трябвало да е тази - да завоюват купата. Тази година ЦСКА сами си изпуснаха пиленцето на " Армията ". Ако си бяха били, нямаше да плачат като вдовица за еди какво си, че ние сме паднали в Разград. Ние в действителност за нищо не играехме, то беше ясно.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР