Емил Велев е една от легендите на Левски и три

...
Емил Велев е една от легендите на Левски и три
Коментари Харесай

Емил Велев: Селска наглост от треньор на ЦСКА, Стойчо се чувства виновен

Емил Велев е една от легендите на Левски и три пъти първенец на България със " синия " екип. Той е последният треньор, извел отбора от " Герена " до шампионска купа през 2009 година Бил е още ментор на Славия, Локомотив Пд, Локомотив Сф, Добруджа, Монтана, Хасково, Левски Лом, а в този момент води Вихрен Сандански. Специално за Gong.bg Велев разяснява миналия 9-и кръг в efbet Лига.
За мен ЦСКА завоюва дербито с Левски с голяма доза шанс, тъй като никога не беше по-добрият тим на терена. За първия гол самият Кери мъчно може да изясни по какъв начин го вкара. Топката стигна инцидентно до него и по тази причина той не я очакваше - удари го в единия крайник и я ритна с другия без да желае. При второто попадение пък имаше груба самостоятелна неточност на кипърския бранител Шелис. А и Ники Михайлов можеше да се намеси по-добре - въпреки всичко топката влезе в близкия му ъгъл, а в сходни обстановки вратарят е задължен да покрие точно него.
Продължавам да настоявам, че мачът бе изцяло равносилен. За дребното време под управлението на Станимир Стоилов, тимът на Левски очевидно е израснал - и като игра, и като въодушевление. Допадна ми най-много търпението, което демонстрираха играчите в разиграването на топката. Загубиха поради дефицита на качество в тима и това в най-голяма тепен се отнася за Билал Бари - нека вкара гол преди да пристигна Нова година. През първото полувреме " сините " демонстрираха голямо предпочитание за победа. Дори и след почивката продължиха да се пробват да атакакуват и в нито един миг не паркираха рейса пред вратата, както мнозина чакаха. Не видях отборна игра от страна на ЦСКА и най-голямата причина за това е непрекъснатото текучество на чужденците. Сигурен съм, че някои даже не знаят имената на част от съотборниците си.
Учудващо за мен ЦСКА подходи със боязън към дербито и в огромна степен това се дължи на Стойчо Младенов. В първите минути, като го даваха по малкия екран, имах възприятието, че няма кръв в главата - толкоз беше бледен. Дори не се зарадва при изравнителния гол на тима си. Неприятно ме изненадаха и думите му след мача, че успеха е била рутинна. Това е огромна засегнатост за Левски. И си опонира с изявлението преди дуела, че ЦСКА го чака тежък мач. Два дни след дербито пък влиза в пояснителен режим, без никой да го пита - това е най-сигурното доказателство, че се усеща отговорен и виновен. И колкото и да повтаря, че почита Левски, думите и дейностите му демонстрират противоположното.

А държанието на един от помощниците на ЦСКА - Кирил Динчев напряко ме втрещи. Селска безочливост! Каква работа има той при ъгловия удар и по каква причина минава пред Боби Цонев, който се готви да извърши корнер?! Аз несъмнено, в случай че бях на мястото на футболиста на Левски, щях да го ритна в глезена. Да се научи, че по този начин не се прави. Похвално, че Цонев се сдържа, само че е време някой да го сложи на мястото му.
Атмосферата на трибуните беше неповторима и в двата бранша. Лично мен ме радва обединяването на почитателите на Левски, които години наред се деляха на фракции. " Червените " последователи пък ясно демонстрираха, че припознават този тим на ЦСКА.
Пловдивското дерби беше много скучно и постно. И Ботев, и Локомотив мислеха повече да не изгубят, а не по какъв начин да завоюват. Треньорите и на двата тима не бяха наясно какво желаят, по тази причина и играчите не знаеха какво да вършат. В доста моменти футболът си беше напряко просташки. А след травмата на Тошко Неделев нямаше въобще какво да се види. Не съм сигурен, че Ботев ще бъде в топ 6 и след края на шампионата. По-склонен съм да имам вяра, че Локомотив ще приключи в първата шестица, макар слабия старт.
Славия си откри майстора в лицето на Локомотив София. Тимът от " Надежда " бе по-мотивиран и по-агресивен. Загорчич хвърли цялата виновност на съдията, само че аленият картон си беше изцяло подобаващ. Окървави му главата с удар с лакът - не виждам никаква причина за оборване на изгонването на Георги Вълчев. Разсмя ме Загорчич след мача с изявлението си, че има 150 шева на главата си...Замислих се дали пък не е бил боец в Чечня или барета. Футболът е котактен спорт, експанзията е хубаво нещо, само че има граници, които би трябвало да се съблюдават. Локомотив ме изненада прелестно с атакуващия жанр на игра, който сподели против Славия. Този мач сподели, че у нас всеки може да бие всеки.
Пирин и Черно море направиха доста забавен и оспорван мач, само че варненци би трябвало да съжаляват, че не завоюваха. Съдията имаше много работа и се прави чудесно, като изключим пресиления червен картон за състезател на Черно море. В Пирин има положителни футболисти, само че не демонстрират опциите си. Няма да е изненада, в случай че скоро бъде заменен треньорът. Фийни не демонстрира, че може да извлече максимума от играчите, а и лятната подготовка край морето очевидно се отразява на представянето.
Берое вместо да разгроми Арда с пет-шест гола, позволи тъждество. Гостите отмъкнаха точка с един удар отдалеко, а старозагорци се скасаха да пропущат. И се чудя за какво Мартин Камбуров изгледа съвсем целия мач от пейката. Когато имаш подобен състезател, наложително започваш с него. Ако пък се измори, сменяш го на почивката. Но да го държиш край тъчлинията да загрява за последните 5-6 минути - несериозно е.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР