Емил Вълчев се класира за финала в категория до 81

...
Емил Вълчев се класира за финала в категория до 81
Коментари Харесай

Емил Вълчев се класира за финала на eвропейското по джудо за кадети в категория до 81 кг.

Емил Вълчев се класира за финала в категория до 81 кг на Европейското състезание по джудо за кадети в Одивелаш (Португалия).

Българинът реализира четири победи по пътя си до мача за купата. Вълчев започва с триумфи с " ипон " против Тимотей Кос (Словения) и против Алекси Хуканен (Финландия). На четвъртфиналите състезателят на Кодокан (Пазарджик) надви с " вадзари " против Душан Граховач (Сърбия), номер 1 в международната класация, а на полуфиналите се наложи над грузинеца Георги Бенделиани с " ипон " в 27-а секунда на продължението.

Това е най-големият триумф в кариерата на 17-годишния българин, който по-рано тази година взе бронз на Европейската купа в Хърватия.

За купата по-късно довечера Вълчев ще спори с Борис Рутович (Сърбия), 11-и в ранглистата, до момента в който българинът е на 27-о място.

Останалите двама български представители през днешния ден отпаднаха. В категория до 70 кг Надие Жаафар загуби на старта от Ника Слачек (Хърватия), а Димитър Куртаков (над 90 кг) позволи проваляне във втория кръг от Николоз Заалишвили (Грузия).





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР