Емил Първанов – Ембака е сред първите задържани за проверка

...
Емил Първанов – Ембака е сред първите задържани за проверка
Коментари Харесай

Знакова фигура от ънгърграунда сред първите арестувани за инкасо обира в Благоевград

Емил Първанов – Ембака е измежду първите арестувани за инспекция на оправдание във връзка следствието на грабежа на инкасо автомобила в Благоевград. Часове след нападението над охранителите на колата в събота сутринта, Ембака е бил издирван в дома му в Сандански, само че не е открит в събота. 

Ден по-късно, той се е явил в полицията в Сандански, заявявайки, че е бил в Гърция, оповестява Struma.com, базирайки се на свои източници.

След няколко часа разпит в ПУ на Министерство на вътрешните работи Сандански и Петрич е освободен. Емил Първанов – Ембака е измежду емблематичните имена на ънгърграунда в Пиринско.

Преди малко повече от 2 месеца той излезе от пандиза, където излежа присъда за ликвидиране с камък на охранителя Н. Чивиев, след скандал сред двамата на новостроящ се сектор на Автомагистрала „ Струма “. Първоначално беше наказан на 12 години отнемане от независимост, след това присъдата му падна на 8 години и беше предварително освободен на седмата година от престоя си в пандиза.

Там с изключение на, че е работил съзнателно, Ембака е бил и добър възпитаник, приключил е междинното си обучение зад решетките.

Дни наред служителите на реда в ОД на Министерство на вътрешните работи Благоевград разпитват лица от дейния кримиконтингент за определяне на оправдание преди грабежа, само че досега дейностите им удрят на камък, а пък и няма никаква информация до каква степен е стигнало следствието по случая, по който, с цел да оказват помощ на локалните ченгета дойдоха и опитни криминалисти от столицата.

Припомняме, че в 06:30 часа в събота трима маскирани мъже, въоръжени с револвери, нападнаха охранителите на инкасо автомобил и отмъкнаха няколко чувала с пари, част от които в следствие изтърваха, дали изобщо са взели доста пари към момента е неразбираемо, защото институциите мълчат, само че в тази ситуация пострада 52-годишен охранител, направил опит за избави парите от обирджиите.

При битка с единия от тях бе създаден изстрел и охранителят беше ранен. Часове по-късно колата на нападателите беше открита в Мало Бучино, опожарена, само че от причинителите на грабежа не бе открита диря.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР