Емил Милев-Крокодила е с мярка задържане под стража“ от снощи

...
Емил Милев-Крокодила е с мярка задържане под стража“ от снощи
Коментари Харесай

Крокодила е задържан по дело за кражба от 2009 г.


Емил Милев-Крокодила е с мярка „ задържане под стража “ от нощес по дело за кражба от 2009 година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

По искане на Софийска градска прокуратура Софийски градски съд се е произнесъл по дело от 2009 година „ Емил Милев е арестуван за обир, който е направил в новогодишната нощ на 2009 година в магазин „ Била “ в София “, посочи за БГНЕС представителят на СГП Зорница Таскова. Делото е в СГП от момента на грабежа.

БГНЕС напомня, че известният като магистрален престъпник Крокодила беше оневинен от Специализирания углавен съд и му бе оставена мярка „ подписка “. В средата на 2015 година профилираната прокуратура внесе обвинителен акт против Емил Милев, Лазарин Лазаров, Едуард Павлов и Мартин Димитров по обвинявания за осъществени тежки умишлени закононарушения.

Емил Милев, прочут с прякора Крокодила, е част от бандата за магистрални грабежи "Крокодилите", която нашумя преди няколко години. В края на 2009 година един от най-известните магистрални банди в страната и част от незаконната формация - Димитър Митрев – Богровеца, беше погубен при престрелка с полицията край Вакарел. С групата с изключение на Крокодила се свързва и брат му - Евгени Милев - Гейзо.

От прокуратурата тогава оповестиха, че групата представлявала трайно съдружие на лицата за да правят обири и грабежи, основана е била с користна цел и е била въоръжена. Емил Милев, Едуард Павлов и Мартин Димитрова са предадени на съд за управление и членуване в проведена незаконна група, работила на територията на страната от февруари 2004 година до 24 ноември 2013 година

На 14.12.2009 година към среднощ на Автомагистрала "Тракия" в региона на пътен възел с. Вакарел, община Ихтиман, Емил Милев, умрелият Димитър Митрев и Мартин Валентинов Димитров, придвижвайки се с автомобил, върху който били сложили синя полицейска лампа, облечени с облекла с надписи "Полиция", с сложени маски на лицето и представяйки се за полицейски чиновници спрели лек автомобил, ръководен от турски жител. Използвайки мощ и заплашвайки го с оръжие - автомат Калашников и револвер ЧЗ тримата отвлекли турския жител, сложили му белезници и се отдалечили от мястото на прекъсването. Придвижили се със личния си автомобил и с автомобила на турския жител на към 2 км от автомагистралата в гориста околност. Там Милев, Митрев и Димитров нанесли голям брой удари с ръце и крайници по тялото и главата на отвлечения, заплашвали го с оръжие и му лишили 5000 евро. След това завързали турския жител с въже за дърво, а автомобила на турския жител залели с бензин и го запалили.

За тези действия на Емил Милев и Мартин Димитров е повдигнато обвиняване за похищение, обир и за палеж на лекия автомобил на турския жител.

При отдалечаване от мястото на грабежа и палежа на автомобила, Милев, Митрев и Димитров били пресрещнати от полицейски патрули, извършващи по същото време профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на магистралните грабежи. За да съумеят да избягат, Емил Милев разкрил автоматизиран огън към служителите на реда. Насочил стрелбата си към намиращия се най-отпред полицейски чиновник, само че не съумял да го уцели, макар множеството изстрели, които попаднали в полицейските коли. В отговор на това и полицейските чиновници почнали да стрелят, при което Митрев бил засегнат смъртоносно.

Крокодила е направил опит да убие полицейски чиновник с автомат Калашников, само че действието му останало незавършено по независещи от него аргументи - служителят съумял бързо да се прикрие зад полицейския автомобил.

Емил Милев, Лазарин Лазаров и Едуард Павлов са привлечени като обвинени и за осъществения на 12.03.2010 година обир на 136 072 лв. от банка "Прокредитбанк България" АД - клон Люлин. Тримата обвинени авансово осъществили наблюдаване на банковия клон, на инкасовия автомобил, на хората които придвижват парите. Въоръжени с автомат Калашников, револвери, автоматизиран револвер марка Узи и пушка помпа и с сложени черни маски на главите, на 12.03.2010 година към 19.00 часа нападнали служителя на банката, който пренасял парите от банката към инкасовия автомобил, нанесли му голям брой удари, насочили оръжията си към него, и му взели оръжието. Опитали се да му слагат белезници, само че не съумели. Взели парите и избягали.

За осъществения на 12.03.2010 година въоръжен обир Милев, Павлов и Лазаров са привлечени като обвинени и предадени на съд.

На Емил Милев е повдигнато обвиняване и за осъществения на 22.07.2010 година въоръжен обир на 5440 лева от бензиностанция ОМВ Автокам, находяща се в гр. София, бул. Ботевградско шосе №264. Емил Милев, въоръжен с автомат Калашников и с черна маска на главата, нанесъл удари по служителя на бензиностанцията и накрал посетителите да легнат на земята. При осъществяване на закононарушението дружно с Милев е имало още две лица.

Емил Милев и Мартин Димитров са предадени на съд за въоръжен обир, осъществен на 21.08.2012 година в бензиностанция Круиз 77, находяща се в гр. Бухово. Двамата влезнали в бензиностанцията, насочили револвери към служителката и заплашвайки я с ликвидиране взели от касата 1370 лева /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР