Емил Кошлуков е новият генерален директор на БНТ, съобщават от

...
Емил Кошлуков е новият генерален директор на БНТ, съобщават от
Коментари Харесай

Емил Кошлуков е новият шеф на БНТ

Емил Кошлуков е новият общоприет шеф на Българска национална телевизия , оповестяват от Съвета за електронни медии.

Днес той беше определен от членовете на Съвета с три гласа " за " и два - " срещу ".

Неговата кандидатура поддържаха ръководителят на Съвет за електронни медии София Владимирова и членовете Бетина Жотева и Розита Еленова.

Кошлуков взе участие във финалния стадий на състезанието дружно с още петима претенденти - Сашо Йовков, Никола Тодоров, Явор Симов, Сашо Диков и Стоил Рошкев.

Новият общоприет шеф на Българска национална телевизия щ е встъпи в служба след сключване на контракт за ръководство.
 Съвет за електронни медии играел платен мач с избора на началник на Българска национална телевизия
Съвет за електронни медии играел платен мач с избора на началник на Българска национална телевизия

" Демократична България " упорства Емил Кошлуков да бъде дисквалифициран от състезанието

Емил Кошлуков е роден през 1965 година в Пазарджик. Завършва междинното си обучение в Английската гимназия в Пловдив. Докато отбива военната си работа той е наказан за антидържавна агитация на 6 години отнемане от независимост и изтърпява присъда като политически пандизчия в Старозагорския затвор. През 1989 година излиза от пандиза и стартира още веднъж дейна активност против комунистическия режим. Става ръководител на Федерацията на самостоятелните студентски сдружения (ФНСД).

Учредител е на Съюза на демократичните сили (СДС) - първата политическа мощ, съпротива на Българската комунистическа партия. През 1991 година Емил Кошлуков печели стипендия от фондация " Отворено общество ", след което приключва висшето си обучение в Калифорнийския университет (Санта Барбара), компетентност " Политически науки ". В края на 90-те години на предишния век Кошлуков основава една от първите неправителствени организации, печелеща планове с наши и непознати донори в областта на гражданския надзор и мониторинга върху изпълнителната и законодателната власт.

През 2001 година Емил Кошлуков управлява предизборния щаб на Негово Величество Симеон Втори, който през лятото на същата година е определен за министър-председател на България. В интервала 2001-2005 година Кошлуков е народен представител в 39-ото Народно заседание и ръководител на политическа партия " Новото време ".
 Отблъсна ли тежкото финансово положение на Българска национална телевизия най-хубавите експерти за нов началник?
Отблъсна ли тежкото финансово положение на Българска национална телевизия най-хубавите експерти за нов началник?

Въпроси към избора на нов общоприет шеф на Българската национална телевизия

През 2005-2009 година е водещ и продуцент на предаването " Таралеж " в телевизия " Евроком ". През 2010-2014 година Емил Кошлуков основава и ръководи продуцентската компания " Ноу Фрейм Медиа ". За това време " Ноу Фрейм " заема първо място по брой основани продукции за българския тв пазар, като компанията работи по едно и също време с четирите огромни национални малките екрани - Българска национална телевизия, БТВ, Нова ТВ, ТВ7.

От 2010 година до 2014 година Кошлуков е създател и водещ на " Факторът " ( " Уикенд с...) по ТВ7 - първото публицистично предаване в утринния пояс на ефира през уикенда. От 2015 година до 2017 година Емил Кошлуков работи като водещ в Канал 3 и съветник по разнообразни медийни планове. От декември 2017 година е шеф на дирекция " Програма Българска национална телевизия 1 ", а от януари 2018 година е водещ на публицистичното предаване " Още от деня " в ефира на публичната телевизия. През април 2019 година Емил Кошлуков е избран за изпълняващ длъжността общоприет шеф на Българска национална телевизия. Носител е на огромната премия от състезанието за телевизионна публицистика " Св. Влас ".

Припомняме, дни преди да стане явен изборът на новия началник на Българска национална телевизия от " Демократична България " обявиха, че Съвет за електронни медии играел платен мач и в действителност нямало потребност от осъществяване на конкурс, а можело да се премине към непосредствено предопределение на Кошлуков.

От Асоциацията на европейските публицисти пък показаха подозрение, че тежкото финансово положение на Българска национална телевизия е отблъснало най-хубавите експерти за нов общоприет шеф на малкия екран.
 Кошлуков призна пред Съвет за електронни медии, че Българска национална телевизия е във банкрут
Кошлуков призна пред Съвет за електронни медии, че Българска национална телевизия е във банкрут

До края на годината се чака дефицитът на Българска национална телевизия да стигне 44 млн. лева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР