Емил Христов от ГЕРБ остана зам.-председател на НС, след като

...
Емил Христов от ГЕРБ остана зам.-председател на НС, след като
Коментари Харесай

Емил Христов остава зам.-председател на Народното събрание


Емил Христов от ГЕРБ остана зам.-председател на Народно събрание, откакто депутатите не гласоподаваха оставката му, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ За ” това Христов да подаде оставка гласоподаваха 71, а срещу бяха 118.

[i]Искането за оставката на Христов бе импортирано от Българска социалистическа партия, откакто седмица по-рано в постройката на Народното събрание не бяха позволени хора с увреждания. [/i]

Народно събрание да се засрами веднъж и вечно. Свалихме Димитър Главчев, Валери Жаблянов, в този момент смъкваме Емил Христов. Как изглеждаме в профил, съобщи по време на дебатите Станислав Станилов от Оперативна програма. Според него ръководителят на Народното събрание и заместниците му, координирайки работата на Народно събрание, постоянно са подложени на избрани опасности. „ Народно събрание не е просташки общ брой, не е седянка. Избирателите не са ни пратили да смъкваме този или оня, а да одобряваме закони, които са от тяхна изгода. Не го ли разбрахте това “, обърна се той към опозицията.

„ А, съгласно вас неуважението към тези хора обикновено ли е? По този метод не се ли излагаме. Да не бъдат пускани български жители в Народно събрание и да си измиете ръцете с шефа на защитата ”, отвърна му Михаил Христов от Българска социалистическа партия.

От Движение за права и свободи обявиха, че осъждат постъпката на Емил Христов. Движение за права и свободи ще продължи да работи в името на държавността и в името на демокрацията, ще работи за общество, където се зачита правото на свободен живот на всеки и не се зачитат двойни стандарти, уточни Халил Летифов от придвижването.

От своя страна Антон Кутев от Българска социалистическа партия съобщи, че Христов е направил груба неточност. „ Недопускането на тези хора в залата демонстрира бездушието на властта, нещо, в което ни упреква цялото общество. Хората с увреждания са най-онеправданите от цялото общество, приходите са им безпределно ниски. Едно дете с увреждания получава 800 или 900 лева, само че сега, в който навърши 18 години получава 200 лева Системата споделя на тези хора какъв брой % те са негодни, с цел да бъдат част от общество, само че не им споделя по какъв начин да бъдат част от обществото “, съобщи депутатът от левицата.

„ Никой от тях няма виновност за уврежданията си, те желаят да се усещат интегрирани. Затова беше абсурдът. Те са най-онеправданата част от обществото, тъй като средата, в която живеят е недостъпна за тях. Дори и да влязат в Народно събрание няма една зала, която да е пригодена за тях. Ние сме им задължени-всички партии и сме длъжни да създадем нещо за тях. Вместо да вземем ограничения да създадем нещо за тях, ние не ги пуснахме дори в постройката на Народното събрание “, сподели още Антон Кутев.

Светлана Ангелова от ГЕРБ разяснява, че настояването за оставка на зам.-председател на Народно събрание изисква сериозна полемика като дебатът би трябвало да се води с причини и всъщност. „ Това е един изкуствено основан скандал, целящ да дискредитира Емил Христов и ръководещите че видите ли нищо не се прави за хората с увреждания, няма чуваемост, дори не ги позволяват в Народно събрание. Изключително безочливо спекулирате по тематиката за хората с увреждания и изобщо по тематиката за обществената политика, сътрудници от ляво “, обърна се тях към депутатите от Българска социалистическа партия.

Според Ангелова жертва на „ тези лъжливи тълкования “ станал зам.-председателят Емил Христов, макар че още на идващия ден той обяснил за случая. „ Стана ясно, че информацията за визитата на майки с увреждания не е била показана правилно. Не той е попречил това, все пак той се извини от трибуната на майките, които не бяха позволени в Народно събрание. Лъжа е, че нищо не е направено през тези години ръководство на ГЕРБ. Въведен беше нов метод, според от степента на увреждане “, сподели още тя.

Антон Кутев изясни, че точно той е дал информацията на Емил Христов, която никога не е била неточна.

Зам.-председателят на Народно събрание Емил Христов прикани Българска социалистическа партия да се извинят на хората с увреждания, които използвали. „ Не на мен, аз съм ви дал прошка. Някой би трябвало да се извини на хората, които вие употребихте и на всички тези хора, които вие заблудихте. Извинете се, сътрудници, с цел да ви олекне “, прикани той.

„ Повече от час сте крили от мен, че има жители, които са спрени от защитата. Г-н Кутев сподели, че ме е уведомил до момента в който повеждам съвещанието, по какъв начин защитата е изпълнявала моя заповед откакто аз съм чул, че тези хора са спрени след 1 час. Опитах се да кажа няколко думи за истината незабавно след този противен случай. За страдание, досега продължаваме да чуваме лъжи. Направих информация - това не е единственият случай, в който са желали да влязат и са били ограничавани от защитата “, уточни Емил Христов.

„ Общото е, че съвсем всички са се съобразявали. Няма ръководител, който до този миг да е отменил решение на защитата. Нещо, което вие изисквахте от мен. Защо не бях осведомен откакто вие сте знаели, че те са били спрени - какво сте целели, какво сте търсили? Защо ги използвахте? В 13.35 часа са позволени 5 души в постройката на Народно събрание, в 13.37 часа се срещат с Антон Кутев и са спрени от защитата. Последните правила, по които работи защитата, са създадени от Михаил Миков. 80 депутати от Българска социалистическа партия са подписват и пишат претекстове за оставката без да са ревизирали обстоятелствата “, добави Емил Христов.

Според ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов през днешния ден е било изгубено скъпо парламентарно време в дебата по оставката. „ Загубихме скъпо парламентарно време а дебата. От ГЕРБ стоим твърдо зад Емил Христов. Няма да позволим сходни опити за експанзия. Намалете това опълчване, не печелите нищо от него “, обърна се Цветанов към Българска социалистическа партия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР