Емил Джауд Джасим - учител и член на партията Да

...
Емил Джауд Джасим - учител и член на партията Да
Коментари Харесай

СРС акцентира върху отговорността на медиите

Емил Джауд Джасим - преподавател и член на партията " Да България ", заведе дело във връзка медийна обява, оповестиха от Софийския областен съд. По мотив това дело от СРС разгласиха декларация за отговорността на медиите.

Исковата молба е с вх. № 2004898/08.03.2017 година от Емил Джауд Джасим. Гражданското дело № 14025/2017 година е с докладчик арбитър Силвия Хазърбасанова. Делото е против информативен уебсайт .

На 23 април 2018 година по делото е постановено правосъдно решение. Към момента решението не е влезнало в действие .

На 03 май 2018 година на електронен уебсайт е оповестена публикация, в чието заглавие Джасим е избран като клеветник на Левски и " петно ". На същата дата е оповестена и публикация в същия уебсайт, в която има изострен коментар против ищеца по делото.

" В публикациите не се излагат съответни обстоятелства, разбор или оценка на правосъдния акт , а по неприемлив метод се нападна вътрешното разбиране и личността на съдията-докладчик ", пишат в декларацията на СРС.

Във връзка с този случай обръщаме внимание на отговорността, която медиите носят за информиране на гражданското общество и се противопоставяме на употребяваните от медията изрази и квалификации , с които се жигосва нашия сътрудник и считаме, че посредством тях се визира освен нейното персонално човешко достолепие и положително професионално име , само че и независимостта на правосъдната власт, пишат съдиите от Софийския областен съд.

Повод за отрицателните мнения против Джасим е негово видео, в което той пита по афектиран метод за Апостола на свободата - Васил Левски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР