Емил Димитров вече официално е министър на околната среда и

...
Емил Димитров вече официално е министър на околната среда и
Коментари Харесай

111 депутати подкрепиха избора на Емил Димитров за екоминистър

Емил Димитров към този момент публично е министър на околната среда и водите. В първото си съвещание за годината, Народното събрание го избра на поста, на мястото на подалия оставка от ареста Нено Димов. Кандидатурата на Емил Димитров поддържаха 111 депутати от ГЕРБ, Обединените патриоти и двама самостоятелни. Против гласоподаваха 96 народни представители от Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и трима самостоятелни.

София

Новият екоминистър пое властта с доверието на своите, под ударите на рецензии от съперниците, и с типичните си изречения.
Емил Димитров - министър на околната среда и водите: Един народен представител и добре, и зле да работи, най-после го вършат министър!
Парламентарната година стартира тържествено. А след това опозицията се впусна в предстоящите офанзиви за избора на Ревизоро.
Кристиан Вигенин - Българска социалистическа партия: Бойко Борисов избяга от безводието в Египет. В Египет също има безводие, само че там до момента не се е случвало да източат Аслан. Наскоро стана известна творба на италианския художник Маурицио Каталан, която съставлява банан, залепен с тиксо за стената. Нарича се " Комик ". Вие сътворихте същия шедьовър, само че в политиката. Йордан Цонев - Движение за права и свободи: Министерският съвет се е трансформирал в център за ръководство на рецесии.
Патриотите и ГЕРБ опазиха качествата на Емил Димитров.
Александър Ненков - ГЕРБ: Ние с две ръце поддържаме предлагането за смяна в Министерския съвет. С уговорката да влезе с летящ старт. Красимир Богданов - Обединени патриоти: Изразяваме нашата безрезервна поддръжка към него, уверени сме, че той ще бъде добър министър.
" Воля " напуснаха пленарната зала и не участваха в гласуването.
Пламен Христов - " Воля ": Колеги от Вътрешна македонска революционна организация, най-хубавият ви експерт в екоресора е в ареста.
Емил Димитров увери сътрудниците си, че не желае да си потегля от Народното събрание, само че се постанова.
Емил Димитров - министър на околната среда и водите: Не мога да откажа, тъй като ще кажат - този човек ни съобщи. Поста, който заемах допреди секунди, мисля, че е доста по-голям от на министър. На процедура съм постигнал всичко. Голяма част от сенчестия бизнес съм го сложил на ярко. Искам мандатът да мине обикновено, желая да има резултат.
Даде да се разбере и, че носи оставката в джоба си.
Емил Димитров: Няма проблем да си дадем оставката, в случай че министър председателят намекне, не да я изиска, да намекне.
Акцент в политическите изявления, които са обичайни за всяка сесия, беше дали това ръководство ще бъде устойчиво.

Управляващите обявиха, че стоят зад кабинета.
Даниела Дариткова, ръководител на ПГ на ГЕРБ: Българските жители ясно демонстрираха, че желаят смяна и развиване, само че не през радикализъм и гражданска война, а през работа и честност. Затова през тази година няма да има предварителни избори. Искрен Веселинов, Обединени патриоти: Не считаме да напущаме ръководството, не тъй като за нас то е самоцел или сме изключително удовлетворени от сътрудниците си, а тъй като излезем ли, ще влезе Движение за права и свободи.
Опозицията изиска промяна на властта.
Корнелия Нинова, ръководител на Българска социалистическа партия: Не вярвайте на неистини и операции, че Българска социалистическа партия влиза в сделки, задкулисие, каквито и да са диалози за крепене на това държавно управление. Ние работим за събаряне на този кабинет и на това ръководство.Мустафа Карадайъ, ръководител на Движение за права и свободи: Пожелавам здраве, благодат и вода във всеки дом. Липсата на промени и ясна визия не може да се компенсира с лични промени в държавното управление.Боряна Георгиева, " Воля ": Има време за избори след цяла една година, само че няма задоволително време за осъществяване на всички обещания към гласоподавателите.
А новият екоминистър би трябвало да се оправи с изключение на с водната рецесия в Перник, и с готвения от левицата избор на съмнение към кабинета.
 Депутатите избраха Емил Димитров за нов екоминистър Депутатите избраха Емил Димитров за нов екоминистър
В първия работен ден след коледната почивка, депутатите гласоподаваха оставката на Нено Димов и избраха Емил Димитров за нов екоминистър. Нено Димов пода...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР