Емил Димитров говори пред Тема: Спорт по повод представянето на

...
Емил Димитров говори пред Тема: Спорт по повод представянето на
Коментари Харесай

Емил Димитров: ЦСКА е удрян много пъти, сред съдиите има углавни престъпници!

Емил Димитров приказва пред " Тема: Спорт " във връзка представянето на " алените " в шампионата, само че засегна и редицата съдийски неточности в техен ущърб.

Г-н Димитров, какви са усещанията ви от представянето на ЦСКА в шампионата?

- В последните два месеца съм по морето и по тази причина не съм идвал на мачовете, само че, несъмнено, проследявам деликатно по какъв начин се показва ЦСКА. Отборът ми харесва като метод на игра, като колектив и като единици. От предходната година още споделям, че беше нужно време за сработване и това сработване към този момент е налице. Поредицата от победи е доказателство за това. Но в последния кръг във Велико Търново трите точки бяха безпредметно изгубени. После ще плачем за тях. ЦСКА не трябва да губи актив от такива мачове, тъй като в един миг издънките могат съществено да натежат. ЦСКА, в случай че желае да е първенец, би трябвало да си бие Левски и Лудогорец. Иначе ще е доста, доста мъчно. Всеки тим ще губи точки, само че ти си длъжен да имаш преимущество в директните дуели, които съвсем постоянно са от основно значение в разногласието за купата.

Кои от футболистите ви вършат най-силно усещане? Каранга прави възторг през сегашния сезон...

- Каранга е футболист от много съществено равнище. Смятам, че той е над равнището на Балканите. Един от най-хубавите играчи в нашия район. Хубавото е, че като се изключи че дава резултатност на тима, той ще коства и много положителни пари в един миг. Неизбежно ще се стигне до такава степен, само че пък прехвърлянето му ще помогне за издръжката на клуба. Явно скаутското звено работи добре. За разлика от тези години, в които се взимаха на кг всякакви незнайни футболисти, сега в селекцията съвсем няма неточности. Действа се точно, играчите се наблюдават дълго време и положителният асортимент си проличава по резултатите. ЦСКА към този момент се трансформира в машина за триумфи.

 Снимка 315305
Източник:

А смятате ли, че на клуба се пречи съзнателно, с цел да е на върха? ЦСКА абсолютно беше порязан от съдиите в редица мачове през този сезон...

- Отдавна съм споделил, че измежду съдиите има двама-трима углавни нарушители, които нямат място на терена. Но това си е работа на футболния съюз - да се оправя. Подигравката с ЦСКА обаче не може да продължава. Все ще избие нанякъде в последна сметка. Търпи се, ядва се, само че идва един миг, в който чашата прелива... Ръководството на клуба очевидно има доста здрави нерви.

Какво е мнението ви за работата на шефа на съдиите, поради че освен ЦСКА, само че и редица други тимове проплакаха от реферите през сезона?

- За тази работа си има точна дума и тя е " помийна яма ".

Какво визирате под " помийна яма "?

- Цялата тази Съдийска комисия... Нещата са ясни, че има външно въздействие. Това опорочава футбола ни. Но цялата тази история няма по какъв начин да издържи, ще избие нанякъде в даден миг.

 ЦСКА се укрепва с двама нови през зимата
ЦСКА се отхвърли от огромна селекция през зимата

" Червените " ускоряват конкуренцията на някои постове

Феновете на ЦСКА и още няколко клуба показаха недвусмислено мнението си за президента на БФС с плакати " Боби, вън! ". Очаквате ли нещо да се промени след конгреса?

- По-добре да го оставя без коментар. Не желая да споделям нищо в този миг.

А може ли да се пребори ЦСКА с външното въздействие, за което споменахте?

- ЦСКА е удрян доста пъти през годините и постоянно излиза по-силен от борбите. Лошите удари постоянно са мобилизирали ЦСКА и вместо да уязвят клуба са имали противоположен резултат.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР