“Емигрантски” е новият албум на Дони. Съдържа 10 песни, с

...
“Емигрантски” е новият албум на Дони. Съдържа 10 песни, с
Коментари Харесай

Дони с нов албум, наречен „Емигрантски“ и с видео, заснето на 6 континента

“Емигрантски” е новият албум на Дони. Съдържа 10 песни, с напълно симфоничен тон, с вплетени етно принадлежности като: дудук, арменски кавал, гайда, тамбура, гъдулка, барабан... Музиката, текстовете и продуцирането са на Дони, а аранжиментите - на Георги Андреев.

Албумът е инспириран от безбройните концерти, които Дони, като част от “Фондацията” прави по целия свят и най-много от срещите му с емигрантските общности.

Стартовата ария от албума, със заглавие: “Емигрантска” е с съпътстващо видео, снимано на 6 континента, в което български деца я извършват на “липсинк”. Сред изпълнителите са деца от Рио де Жанейро (с панорама към фамозния залив и статуята на Исус Христос), от град Манаус с панорама от Амазонка, от град Сао Пауло, Пауануй и Оукланд в Нова Зеландия, деца от Австралия, Дубай, Кувейт, Тел Авив, Южна Африка, Кипър, Европа и Северна Америка. Всички те са родени надалеч от България, само че с неспокойствие се включват в този, неповторим по рода си клип. Режисьор на клипа и художник на албума е Златка Шеткова. Албумът “Емигрантски” е повсеместен роман за живота на емигранта с общ смисъл на текстовете в него. Той ще доближи до всяка точка на света на всички места, където има българи. В албума “Емигрантски”, разполагаем във всички цифрови платформи и музикални магазини, са включени и инструменталите на песните.

Дони „ Емигрантска “

Музика и текст: Добрин Векилов –Дони

Аранжимент: Георги Андреев

Продуцент: Добрин Векилов –Дони

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР