Ементалът е чувствителен към музиката - това е заключението от

...
Ементалът е чувствителен към музиката - това е заключението от
Коментари Харесай

Музиката влияе върху вкуса на ементала

Ементалът е сензитивен към музиката - това е заключението от траял няколко месеца опит на Висшето учебно заведение по изкуствата в Берн, Швейцария, съобщи Франс прес.

 
Опитът е осъществен в пещера в Бургдорф в западната част на страната. След шест месеца и половина на зреене под звуците на рок класиката " Stairway to Heaven " на " Лед цепелин ", " Вълшебната флейта " на Моцарт или хип-хопа на " А трайб колд куест ", уредниците оповестяват, че питите на производителя Бийт Вампфлер имат друг усет според от музиката, която са " слушали ".
 
" Направихме две изследвания - едното научно, а другото на кулинарни специалисти. Заключението и от двете е, че има разлики във усета и аромата на ементала според от музиката, под звуците на която е узрял. Положителният резултат от опита ни радва доста ", споделя Петер Краут от Висшето учебно заведение по изкуствата в Берн в качеството си на представител на журито.

 
В опита са " взели участие " и надзорен ементал, който не е " слушал " музика, до момента в който зрее, както и пити, подложени на звуци с друга периодичност. " Във усета на ементала, който е слушал хип-хоп и нискочестотни звуци, се долавят повече наслада и флорални нотки ", споделя кулинарен специалист от журито. Заключението е, че ементалът, узрял под звуците на хип-хоп, се разграничава значително от останалите образци.
 
Бийт Вампфлер е удивен от резултата, защото се надяваше точно ементалът, " слушал " хип-хоп, да се открои. " Така младото потомство ще прояви по-голям интерес към дегустацията на продукта ", отбелязва производителят. Вампфрел добавя с усмивка, че младежи са го питали също дали има ементал, узрял под звуците на балканска музика, блус или AC/DC.

Четете също:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР