Ембриони е документален текст за театър от Йордан Славейков, който

...
Ембриони е документален текст за театър от Йордан Славейков, който
Коментари Харесай

Йордан Славейков поставя важни въпроси за живота в Ембриони

" Ембриони " е документален текст за спектакъл от Йордан Славейков, който се състои от 10 истории на дами, избрали да създадат аборт. Премиерният театър е на 29 юни от 19 ч. на самостоятелната сцена на I AM Studio в София (ул. " Г. С. Раковски " 149).
Какви са аргументите една жена да направи аборт? Оказват ли въздействие на решението им политическият, културният и общественият подтекст? Какво мислят мъжете за абортите? Защо България е страната в Европейски Съюз с най-вече аборти на глава от популацията? Има ли мотив за оптимизъм? Това са значимите въпроси, които ще звучат от сцената на I AM Studio.
" Темата за абортите е значима за мен от дълго време. Майка ми е отказала да ме помята, нищо че е имала към този момент две по-големи деца. Нямах компликации при намирането на тези документални истории. Оказва се, че дамите не описват за претърпените от тях аборти не от позор или боязън, а тъй като не са питани... Целта ми е спектакълът да се среща с публиката си регулярно, да задава въпроси, без да показва отговори ", споделя Йордан Славейков.
В постановката взе участие Августина-Калина Петкова, актриса в Младежкия спектакъл. " Ембриони " е първият им съвместен план, подсилен от НФ " Култура ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР