Емблематичното образователно заведение впечатлява с нов облик в унисон с

...
Емблематичното образователно заведение впечатлява с нов облик в унисон с
Коментари Харесай

Кметът на Несебър откри обновеното и модернизирано училище в Стария град

Емблематичното просветително заведение впечатлява с нов образ в унисон с възрожденската архитектура на полуострова

Дни преди началото на новата образователна година кметът на Несебър Николай Димитров откри реконструираното и осъвременено емблематично учебно заведение в Стария град. Реновацията на постройката е съобразена с високите стандарти и европейските условия за образователна среда и е изпълнена по план „ Красива България “ в съфинансиране с Община Несебър.

Символично лента на обекта прерязаха кметът Николай Димитров, шефът на СУ „ Любен Каравелов “ Ирина Велкова и Яна Янкова, представител на план " Красива България “.

„ Реализираното обновяване на учебното заведение в Стария град е още една стъпка в реализиране на предпочитаната ни политика за рационализация на просветителната инфраструктура в общината. “, акцентира в словото си кметът на Несебър Николай Димитров и разясни, че задачата на локалната власт е да реализира  мерки по акомодация към актуалните условия за всички образователни заведения на своята територия.

Градоначалникът изрази благодарност към всички ангажирани с осъществяването на този значим за общността план. Въздействащият нов образ на зданието, чиято фасада бе изцяло изменена и синхронизирана с визията на локалните къщи - монументи на културата, притегля погледите на всеки преминаващ около него. Впечатление вършат и обновленията и подобренията в самата постройка, като са осъществени главните цели на реконструкцията - за енергийна успеваемост и за налична среда.

Напълно актуализирани по актуалните стандарти са и образователните пространства. Впечатляващата огромна смяна на обекта бе осъществена през лятната почивка на децата, тъй че да не се нарушава просветителния развой. Община Несебър възнамерява още усъвършенствания в учебното заведение.

С цел по- ефикасен и първокласен образователно-възпитателен развой за в бъдеще се планува да се реконструира приземният етаж, с цел да се обособят кабинет по компютърно моделиране и осведомителни технологии и зала за занимания по ползи, игри и спортни действия на учениците.

Училището в Стария град е филиал на СУ „ Любен Каравелов “. То е издигнато през 1970 година, на мястото на остарялата постройка на прогимназията на Несебър след извършени археологически разкопки. В просветителното заведение се образоват деца от І до ІV клас в 4 паралелки.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР