Емблематичният Фонтан ди Треви в Рим ще има нов облик

...
Емблематичният Фонтан ди Треви в Рим ще има нов облик
Коментари Харесай

Фонтанът ди Треви в Рим ще има нов облик след ремонт

Емблематичният Фонтан ди Треви в Рим ще има нов образ след ремонта, който стартира през днешния ден, съобщи Агенция Франс Прес, като цитира локалните управляващи.

По време на реконструкцията туристите ще могат да го следят от особено построен мост. Стъклените панели ще разрешават на посетителите да продължат обиколката си, до момента в който се правят почистващи и ремонтни действия в долната част на фонтана, където се хвърлят монети във водата.

В момента мостът е в развой на създаване и би трябвало да бъде подготвен през идващите седмици, отбелязва Агенция Франс Прес.



Сцена от кино лентата " Сладък живот " на Федерико Фелини прави паметника прочут и той се трансформира в забележителност и един от най-посещаваните обекти в Рим.

Фонтанът е " ситуиран в доста оживена пешеходна зона и е подложен на характерни микроклиматични условия ", което е довело до развиването на " инвазивна растителност и варовикови отлагания ", споделят от градската администрация.

Достъпът до него ще бъде уголемен, само че с ограничаване на броя на посетителите, които могат да преминат по пешеходния мост по едно и също време. Целта е да се съберат нужните данни, с цел да се " решат проблемите с несъразмерното навестяване на паметника ", където идват от 10 000 до 12 000 души на ден, отбелязва Агенция Франс Прес.



Снимки: Българска телеграфна агенция, списък

Ремонтните действия ще продължат до края на годината, а управляващите възнамеряват да продължат да управляват визитите на фонтана.

Италианската столица се приготвя да посрещне още повече гости за Юбилея през 2025 година (27-ият постоянен празник в историята на Католическата черква, отдаден на тематиката " Поклонниците на вярата " ) - едногодишно събитие, което се чака да притегли 32 милиона туристи и поклонници, отбелязва Агенция Франс Прес.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР