Емблематичният двигател W-16 е мъртъв и наследникът на Chiron, вероятно

...
Емблематичният двигател W-16 е мъртъв и наследникът на Chiron, вероятно
Коментари Харесай

Продължението на Bugatti Chiron ще бъде представено през 2024 г. с хибриден V-8

Емблематичният мотор W-16 е мъртъв и наследникът на Chiron, евентуално задвижван от V-8, ще стартира произвеждане през 2026 година, употребявайки електрическото ноу-хау на Rimac за своите хибридни съставни елементи.

Дизайнът на идващия хиперавтомобил на Bugatti е финализиран, съгласно изявление на Autocar с някогашния началник на дизайна на Bugatti, Ахим Аншайд, който преди малко се отдръпна от поста си.
     
Вместо мотор W-16, идващото Bugatti ще употребява хибриден V-8, защото Bugatti се възползва от сливането си с гениите на електрическите хиперколи в Rimac.
     
Наследникът на Chiron към момента ще включва типичен стилни детайли на Bugatti като подковообразната решетка и C-образен дизайн на страничната каросерия.

Говорител на Bugatti се свърза с Car and Driver, с цел да обясни, че компанията единствено е удостоверила, че наследникът на Chiron ще бъде хибрид и не е декларирал, че задвижването ще включва V-8 мотор. Тази публикация също по този начин съдържа спекулации по отношение на стила на автомобила, защото Bugatti сподели, че не е удостоверил никакви елементи за дизайна на идващия си хиперавтомобил.

Следващият хиперавтомобил Bugatti ще съставлява огромна промяна за марката. В изявление за Autocar, някогашният началник на дизайна на Bugatti, Ахим Аншайд, сподели, че наследникът на Chiron ще бъде показан за първи път през идната година, като производството ще стартира през 2026 година Най-вече идващото Bugatti се отхвърля от известния W-16 мотор на марката за V-8 хибридна конфигурация, евентуално употребявайки електрическия опит на хърватския авто производител Rimac, който се сля с Bugatti през 2021 година

 width=

Дизайнът на колата явно е подготвен за работа, като Anscheidt сподели на Autocar: " Доставихме инструментите за прототипа преди няколко месеца, а инструментите за произвеждане ще бъдат доставени след няколко месеца. " Anscheidt се отдръпва от ролята си на началник на стила на Bugatti, като последващият Chiron работи като негов финален план. " Всичко, което се пробвах да науча и схвана през последните деветнадесет години с Bugatti, желаех да се уверя, че това прекарване се влива в развиването на автомобила ", сподели той.

Следващото Bugatti към момента ще включва емблематични дизайнерски детайли като подковообразна решетка и C-образна странична каросерия, виждани на всяко Bugatti от 1934 година насам Type 57. Изградено към ново шаси, промяната на гигантския W-16 с V-8 задвижващ механизъм би трябвало да докара до по-леко транспортно средство.

Въпреки че задвижването ще бъде доста отклоняване от старите Bugatti, интериорният дизайнер на марката Алдо Мария Сика обаче сподели, че интериорът няма да се отклонява прекомерно надалеч от Chiron, с грациозен дизайн и богато украсени контроли. Наследникът на Chiron може да получи огромен централен сензорен екран за ръководство на информационно-развлекателната система, нещо, което липсваше при Chiron и всички негови отделения с лимитирано произвеждане.

Следващият хиперавтомобил Bugatti се чака да коства даже повече от Mistral за 5 милиона $, последното Bugatti с мотор W-16, което беше лимитирано до 99 екземпляра. След идването на наследника на Chiron, вниманието на Bugatti ще се насочи към първата електрическа кола, която би трябвало да се основава в огромна степен на партньорството на компанията с Rimac.

Източник: caranddriver.com
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР