Емблематичните за столицата жълти павета изчезват в част от центъра.

...
Емблематичните за столицата жълти павета изчезват в част от центъра.
Коментари Харесай

Вадят част от жълтите павета в центъра на София

Емблематичните за столицата жълти павета изчезват в част от центъра.
 
Става въпрос за паветата в градинката пред Софийския университет. На тяхно място би трябвало да бъдат сложени гранитни плочи. Те, съгласно общината, ще са по-удобни за пешеходците, защото не са хлъзгави при сняг и дъжд, както паветата, показва.

 
„ Това е доста натоварена пешеходна зона. Много от хората, които слизат от метростанцията на СУ, се насочват точно по тази алея. И се оплакваха, че тази настилка е хлъзгава ”, сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова.
 
Жълтите павета са със статут на културна полезност, по тази причина смяната е съгласувана първо с Института за запазване на паметниците на културата, увериха от общината.

-->
 
Извадените павета ще послужат за подмяна на счупените такива на ул. " 6-ти септември ". Тези, които останат неизползвани и след пренареждането, ще бъдат складирани и употребявани за бъдещи поправки.
 
От гражданската организация " Спаси София " настояха за по-засилен надзор върху строителя по време на всеки ремонт или монтаж на павета. От общината увериха, че правят периодически инспекции, като да вземем за пример броене на всички павета в града.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР