Емблематичните комплекти за игра Lego, които излизат от продажба с

...
Емблематичните комплекти за игра Lego, които излизат от продажба с
Коментари Харесай

Пресметнаха коя инвестиция има най-висока възвращаемост във времето

Емблематичните комплекти за игра Lego, които излизат от продажба с течение на времето, като цяло се показват по-добре по отношение на възвръщаемостта на инвестицията, по отношение на вложенията в акции на огромни компании, в облигации, злато и различни източници на вложения.

Това се споделя в изследване на икономисти, оповестено в Research in International Business and Finance, представено от " Комерсант ". Учените са анализирали динамичността на цените в интервала от 1987 година до 2015 година и са открили, че междинната възвръщаемост на Lego като инвестиция е 11% (в действително изражение - 8%).

" Култовите играчки от конструктора, чийто брой понижава с времето, имат висока колекционерска стойност и демонстрират способността да генерират високи облаги на вторичния пазар ", се споделя в резюмето на проучването.

Също по този начин се отбелязва, че възвръщаемостта на инвестицията в комплектите Lego не е изложена на пазарни, стойностни, инерционни и променливи рискови фактори.

Авторите на проучването означават, че най-висока рентабилност носят комплектите Lego на тематика за архитектура и кино, както и конструкторите с стеснен " тираж ". Освен това се регистрира, че комплектите Lego, съдържащи дребен или пък огромен брой елементи, с течение на времето нарастват повече, в сравнение с тези със междинен брой елементи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР