Емблематичната за Благоевград сграда Купола горя днес. Пожарът в центъра

...
Емблематичната за Благоевград сграда Купола горя днес. Пожарът в центъра
Коментари Харесай

Изгоря емблематична сграда в центъра на Благоевград

Емблематичната за Благоевград постройка Купола пламтя през днешния ден. Пожарът в центъра на града е бил огромен, изпепелен е целият покрив, вреди има в клон на банка и заведение в самата постройка, и в още 6 търговски обекта наоколо.

Пожарът е избухнал към 6 часа в известната на всички в Благоевград постройка Купола. Огънят потегля от едно от нощните заведения, които се намират там. Клиенти и личен състав не е имало.

Хората от околните здания бяха евакуирани от пожарникари и служители на реда. Огнеборците съумяха да овладеят огъня до обяд. А следобяд стартира оглед на вредите.

Рано сутринта жителите на централната част на Благоевград се
разсънват от миризма на пушек и тон на чупещи се стъкла.

Първо почнаха някакви гърмежи изпод, почнаха да хвърчат стъкла от долу от подземието, по какъв начин се дигна пожарът нагоре, не можах да схвана, споделя свидетел.

Огнеборците се бориха с пламъците над 4 часа.

Срещаме малко компликации, защото горят подпокривни пространства, които са обшити компактно с ламарина и се постанова къртене, изясни инж. Георги Пармаков-директор на районна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", Благоевград.



Най-вероятната причина за възникването на пожара е късо
съединяване в електрическото табло на едно от заведенията.

Много е евентуално при включване от изключване на електричеството и включване на сота нещо да е станало късо съединяване, само че тъкмо какви са аргументите ще се организира следствие и ще се откри, сподели Борислав Ковачки, областен прокурор в Благоевград.

Клиенти на банката, чийто клон е обиден от пожара, са обезпокоени за сметките и спестяванията си.



Сред потърпевшите търговски обекти са оптика, магазин за козметика и две заведения. Обектите са с вреди по покривите и са наводнени от гасенето на пожара.

Заварихме вода, от горната страна виждате всички какво е станало, да се
надяваме, че ще възстановим, уповавам се от накъде да има някаква помощ, тъй като въпреки всичко виждате вредите не са дребни. Проблемът занапред следва, тъй като този покрив, нали се сещате, влизаме в сезона на дъждовете и занапред ще стават огромните вреди, за жалост, сподели Емил Ирибозов, притежател на едно от засегнатите заведения.

Благоевградчани с горест гледат опожарената емблематична постройка, издигната през 1976 година

Това е най-големия пожар в града тази година. За потушаването му се наложи да бъдат мобилизирани 6 пожарни коли и съвсем всички чиновници на пожарната.

Репортер: Владислава Миланова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР