Емблематичната централа на СДС на ул. Раковски 134 ще бъде

...
Емблематичната централа на СДС на ул. Раковски 134 ще бъде
Коментари Харесай

Раковски 134 ще е новият дом на Европейската прокуратура

Емблематичната централа на Съюз на демократичните сили на ул. " Раковски " 134 ще бъде предопределена за формален офис на европейските делегирани прокурори в България.

Това оповестява служебният министър на правораздаването Крум Зарков в изявление за БНР.

Зарков е изпратил писмо до Министерството на районното развиване и регионалния шеф на София, с цел да може постройката да се трансферира на Висшия правосъден съвет, а оттова - на европейските делегирани прокурори.

" Много е евентуално, в идващите дни адресът на Европейската прокуратура у нас да е ул. „ Г.С. Раковски “ 134, тази небезизвестна постройка. Тя е празна сега и няма да има някой, който да бъде изпъден. Следващият стадий е кадровото поръчителство на европейските делегирани прокурори и тогава те ще имат всички условия, с цел да работят без значение и да открият завесата над някои проблеми, които българската прокуратура не съумя да направи ", споделя Крум Зарков.

Той разяснява, че процесът върви " много бързо " и че чака още в първите съвещания на Висш съдебен съвет да се задейства окомплектоването на самостоятелната проверяваща институция.

На същата улица се намират и офисите на представителството на Европейската комисия в България и Бюрото на Европейския парламент.

Сградата на ул. " Раковски " 134 беше обект на разногласия в продължение на няколко години, откакто Съюз на демократичните сили изгуби парламентарното си посланичество през 2017 година Партията към момента употребява част от нея, а и през 2021 си върна депутатската квота през коалиция с ГЕРБ.

Междувременно в нея се настаниха НФСБ на Валери Симеонов и " Воля " на Веселин Марешки, които също изгубиха привилегията си за прилагане на държавен парцел след изпадането от Народното събрание през 2021.

През февруари 2022 година " 24 часа " оповестява, че Съюз на демократичните сили още веднъж ще би трябвало да се изнесе от двата етажа, които още употребява, поради неотложен главен ремонт.

Тогава основният секретар на партията Илия Лазаров оповестява, че останалите етажи са били предопределени за отдаване на Министерството на електронното ръководство на Божидар Божанов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР