Емблематичната малка чанта на Шанел е отдавна е любима на

...
Емблематичната малка чанта на Шанел е отдавна е любима на
Коментари Харесай

Тайната на „момчешката“ чанта Chanel: едно обяснение в любов към Коко Шанел

Емблематичната дребна чанта на Шанел е от дълго време е обичана на звездите , а нейни реплики могат да се намерят безусловно на всички места по света.

Гениалността на чантата Шанел може да бъде открита в нейната многофункционалност – тя е съвършеният аксесоар, без значение дали ще го съчетаете с дънки или публична рокля. Затова и към този момент повече от половин век тази чанта е стопанин освен на нашите дрешници, само че и културното ни схващане.

И даже да ви се коства, че познавате доста добре тази чанта, ще се изненадате да разберете, че има два разнообразни типа от нея.

Единият е основан от самата Коко Шанел, а другият е самобитно пояснение в обич към нея.

Коко Шанел показва първата чанта през 1955 година С това тя за следващ път се изявява като модернист, налагайки чанта за носене през рамо със златна верижка.

Идеята зад дизайна е, че дръжката разрешава ръцете на дамите да са свободни , с цел да вършат други неща, вместо да държат дамската си чанта.

 шанел чанта iStock

Днес този модел чанта се назовава Classic Flap („ Класически похлупак “). И в случай че ви се коства, че тя е прекомерно първокласна или сериозна за вашето всекидневие, то по-късно е основана нейната по-ежедневна, съвременна опция .

През 2011 година тогавашният креативен шеф на „ Шанел “, Карл Лагерфелд , показва чантичка, чието автентично име е „ Boy Chanel bag “ (от британски „ Момчешка чанта Шанел “).

Предназначен за есенно-зимната сбирка на френската фешън къща преди 12 години, аксесоарът е създаван още веднъж и още веднъж в разнообразни размери и вариации сезон след сезон. Докато не се трансформира в една от емблемите на марката , също както своя автентичен предходник.

 Карл Лагерфелд Getty, iStock

Именно личността на Габриел (Коко) Шанел въодушевява Лагерфелд за името на новата Boy Chanel. Дизайнерката е била известна с това, че носела преметнати през рамото си специфични джобове за патрони, които се употребили за лов. Това било едно от многото типично мъжки неща, които Коко обичала да прави.

Като респект към революционния дух на Шанел, която е разбивала стандартите още в края на 19-и и началото на 20-и век, Лагерфелд основава дамската чанта, наречена „ момчешка “.

Дизайнът на чантата резервира елегантните линии, както и ръкохватка от солидна, груба верижка, основани от Шанел, като Лагерфелд прави капакът по-голям и прибавя груба квадратна закопчалка, украсена с присъщото лого на Шанел . По създание това е неустрашим, по-остър взор върху класическата чанта  Chanel.

 Карл Лагерфелд Getty, iStock

Оказва се, че има още една причина за името на „ момчешката “ чанта Шанел и тя се крие в любовния живот на Коко .

Артър Кейпъл е състезател на поло от богато семейство, който оказва помощ на Шанел да сътвори магазина си в Париж. Смята се, че Кейпъл е единствената същинска обич на Шанел , както и нейна муза. Именно той е този, който я предизвиква да стартира личен бизнес, а животът ѝ с него въодушевява ранните ѝ дизайни от 1910-те години.

Двамата по този начин и не се женят, а когато той се венчае за английска аристократка, буйната им обич наподобява е обречена . Аферата им обаче продължава по време на брака на Кейпъл.

През 1919 година той умира в автомобилна злополука и нещо у Коко като че ли умира . След това тя стартира да гледа на мъжете по-скоро като на средство за реализиране на задачите си. А прякорът, с който Кейпъл бил прочут и именуван от всички, бил Бой (Boy, “Момчето ”).

С стартирането на чантата през 2011 година Лагерфелд разкрива, че е бил въодушевен от „ момчешкото отношение “ към живота на Коко Шанел , което той счита за „ самия дух “ на първокласната марка. „ Тя е научила това от Бой Кейпъл, огромната обич на живота ѝ, което апропо изяснява за какво новата чанта се назовава Boy Chanel “, прибавя още Лагерфелд.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР