Емблематичната кампания на bTV Media Group - Да изчистим България

...
Емблематичната кампания на bTV Media Group - Да изчистим България
Коментари Харесай

11-о издание на кампанията: „Да изчистим България заедно“ на 16 септември

Емблематичната акция на bTV Media Group - „ Да почистим България дружно “, тази година ще се организира на 16 септември. bTV дружно със своята партньорска мрежа ще обединят старания още веднъж в името и на идеята за запазване на природата.

„ Да почистим България дружно “ е най-мащабната доброволческа самодейност у нас към този момент над 10 години. Нейните цели са свързани с установяването на положителни доброволчески практики и с насърчаването на отговорно отношение и държание за основаването на една по-чиста и красива среда за живот.

Тази година „ Да почистим България дружно “ стартира в Брюксел

11-ото издание на акцията ще се организира под надслова „ Готови сме! “ и ще сплоти още веднъж държавни институции, регионални и общински администрации, неправителствени организации и доброволци.

Инициативата влага същинска непримиримост и сила освен в грижата за околната среда и нейното бъдеще, само че и в стимулирането на възприятие за персонална отговорност и образование на децата. Именно по тази причина тази година най-малките поданици на страната ще поведат своите родители, другари и всички нас в задачата „ Да почистим България дружно “.

Отличието е в категория „ Маркетинг, обвързван с идея “ на Годишните награди за виновен бизнес 2022 на БФБЛ

„ Най-голямото достижение за тези 10 години е, че акцията съумя да преобърне настройките в обществото. Като водеща медийна група в България, извеждаме на напред във времето „ нулева приемливост “ към замърсяването и насърчаваме виновното държание посредством персонален образец. На 16 септември подаваме ръка на всички сътрудници и доброволци, които желаят дружно с нас и тази година да създадат решителна крачка в името на българската природа. Независимо дали приказваме за паркове, реки, градска среда или места за отдих, учебни заведения и обекти от културно-историческо значение, нашите екипи ще бъдат на място, с цел да дадат публичност на всяко положително дело. Готови сме и ще се радваме да се присъедините към нас “, сподели Жанета Дядовска, маркетинг шеф на bTV Media Group.

В акцията по разчистване се включиха известни българи, публицисти и обичани лица от екрана

„ Всички доброволци – физически или юридически лица, институции на национално или локално равнище, са свободни да изберат, почистят, облагородят и възстановят местата, които харесват и обичат. Нека дружно се погрижим за естествените хубости на България, по този начин както го вършим и за нашите домове, с цел да покажем положителния образец на хората към нас и на младите подрастващи генерации “, сподели от своя страна Димана Банкова, бранд управител в bTV Media Group и управител на плана.

По данни на Министерство на околната среда и водите от началото на първото издание на „ Да почистим България дружно “ през 2012 година повече от 18 800 сметища и 94 338 тона боклуци са почистени и събрани от близо 2 500 000 доброволци. Тези данни се равняват на 200 изцяло натоварени самолета „ Боинг 747 “.

Почистени са 3 343 местоположения и 284 нерегламентирани сметища

„ Да почистим България дружно “ поддържа идеята на най-голямото гражданско придвижване в света – Let’s Do It World, като през 2019 година получи световно самопризнание за максимален брой доброволци на глава от популацията – 6,2%. Сред 180 страни, участващи в огромното разчистване на планетата World Clean Up Day, България държи този връх и до през днешния ден.

Като акция „ Да почистим България дружно “ е част от по-широката обществена платформа „ Добрият образец “ на bTV Media Group, която въодушевява и споделя положителните каузи в поддръжка на млади гении, подкрепяне на хора в потребност и запазване на природата. Медийната група застава зад десетки стойностни акции за обществени дела всяка година, които получават безплатна опция за връзка в нейните телевизионни, цифрови и радио канали.

1824 тона боклуци са почистени към 14 часа през днешния ден

Лицата на малкия екран, които са посланици на „ Добрият образец “, също са персонално ангажирани с редица планове в интерес на обществото. Създаването на повече зелено и ESG наличие във всички платформи на bTV Media Group въвлича и сплотява от ден на ден младежите, които се вълнуват от екология и резистентен метод на живот.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР