Емблематична дървена дъска, останала в историята на киното, беше продадена

...
Емблематична дървена дъска, останала в историята на киното, беше продадена
Коментари Харесай

Вратата от филма Титаник, която не спаси Джак, се продаде на търг за $718 хил.

Емблематична дървена дъска, останала в историята на киното, беше продадена за близо един милион $. Става дума за вратата от кино лентата " Титаник " от 1997 година, към която години наред се водят полемики.

Тя беше продадена на цена от 718 750 щатски $ по време на събитие, наречено " Съкровища от планетата Холивуд " на аукционната къща Heritage Auctions. Реквизитът от " Титаник " беше предметът, който генерира най-голяма сума на търга, като изпревари други принадлежности, включитлено камшика на Индиана Джоунс и брадвата от хоръра " Сиянието " (The Shinning).

Макар че нормално се приказва, че това е врата, структурата в действителност се оказва единствено част от рамката на такава.

Още от излизането на кино лентата през 1997 година се водят разногласия дали тя е можела да избави и двамата основни герои в историята, изиграни от Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет. В историята точно с помощта на вратата героинята на Уинслет - Роуз се избавя от ледените води. Но запалените киномани считат, че оборудването е било задоволително огромно, с цел да побере и двамата персонажи.

През 2022 година режисьорът Джеймс Камерън се опита да потуши спекулациите, че гибелта на Джак е била ненужна, като организира " научно проучване, което да постави завършек на цялото това нещо и да забие прът в сърцето му един път вечно ".

" След това направихме изчерпателен правосъден разбор с специалист по хипотермия, който възпроизведе сала от кино лентата... Взехме двама каскадьори, които бяха със същата телесна маса като Кейт и Лео, поставихме датчици по тях, поставихме ги в ледена вода и проверихме дали биха могли да оцелеят посредством разнообразни способи и отговорът беше: няма метод и двамата да оцелеят. Само единият би могъл да оцелее ", споделя Камерън в отдавашно изявление.

Режисьорът се майтапи с научната аргументация, като споделя, че Джак просто е трябвало да почине: " Това е като Ромео и Жулиета. Това е филм за любовта, саможертвата и смъртността. Любовта се мери със саможертвата. "

Сред другите реквизити, които бяха продадени на търга, бяха роклята на Уинслет от финала на " Титаник ", която се оцени на 125 хиляди $, както и продукти от " Спайдърмен 3 " и " Джурасик парк ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР