Еманюел Макрон трябва да се подготви да изпита цялата сила

...
Еманюел Макрон трябва да се подготви да изпита цялата сила
Коментари Харесай

Гневът срещу арогантността на Макрон расте. Франция се готви за над 200 протеста

Еманюел Макрон би трябвало да се приготви да изпита цялата мощ на френския яд, защото в четвъртък протестиращи се събират в цялата страна, с цел да показват несъгласието си с прокараната от неговото държавно управление.

Откакто законопроектът беше признат без гласоподаване в Народното събрание, рекорден брой жители и най-много служащи излязоха по улиците в символ на единодушие със противоречивата смяна, написа в. " Гардиън ".

В четвъртък демонстрациите не престават. Полицията е известена за над 200 митинга, които ще се състоят на територията на цялата страна. Очаква се те да бъдат всеобщи, като основното шествие в Париж евентуално ще събере стотици хиляди хора.

По пътя от Бастилията до операта във френската столица рано сутринта магазини, банки и предприятия бяха заградени, а по пътищата бяха ситуирани микробуси с полиция и жандармерия.

Протестиращите бяха подтикнати да излязат на ново шествие след ново изявление на Макрон, в което той съобщи, че демонстрациите са " законни ", само че няма да доведат до смяна на противоречивия закон, който освен покачва формалната пенсионна възраст, само че и изисква от работещите да внасят вноски в пенсионната система по-дълго време.

Президентът беше упрекнат, че демонстрира " пренебрежение и надменност " към съперниците на измененията.

Широкомащабните стачки и протестни дейности доведоха до огромни транспортни разстройства по пътищата и във въздуха, като има и анулирани полети. Летищата във Франция оповестиха, че митингите ще се отразят на полетите през уикенда, като в петък и събота ще бъдат анулирани до 30 % от плануваните полети от Орли, южно от Париж, както и до 20 % от полетите от Марсилия, Бордо и Лион.

В четвъртък сутринта протестиращите блокираха терминал 1 на летище " Шарл дьо Гол " в северната част на Париж. Училищата са затворени, а колежите в цялата страна са блокирани.

В 30-минутното си телевизионно изявление в сряда Макрон изключи опцията за разформироване на Народното събрание, метаморфоза на центристкото му държавно управление и оставката на премиера Елизабет Борн, както изиска опозицията.

Той посочи, че единственото, за което съжалява, е, че " не съумях да убедя хората в нуждата от тази промяна ".

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР