Еманюел Макрон ще бъде на Стад дьо Франс за финала

...
Еманюел Макрон ще бъде на Стад дьо Франс за финала
Коментари Харесай

Еманюел Макрон ще присъства на финала за Купата на Франция, засилени мерки на Стад дьо Франс

Еманюел Макрон ще бъде на Стад дьо Франс за финала на Купата на Франция, само че по-дискретно от нормално, написа Le Parisien.

Президентът на републиката, който e подложен на критика остро във Франция поради закона за пенсионната промяна, няма да слезе на терена, с цел да поздрави играчите на двата тима обратно на традицията. Нант и Тулуза ще спорят за трофея в събота от 22:00 ч.

Обичайно е президентът на републиката да участва на терена преди началото на мача, при представянето на играчите от капитаните на двата тима. Миналата година Еманюел Макрон взе участие в церемонията, както и постоянно от 2017 година, годината на началото на първия му мандат. Ще връчи ли обаче той купата на тима победител, все още няма изясненост по въпроса.

Профсъюзите са поръчали 30 000 яркочервени правоъгълни листовки с надпис „ Червена карта за пенсиониране на 64 години “, както и 10 000 свирки. Те би трябвало да бъдат раздадени от 17:00 ч. тази събота, покрай спирки на метрото, водещи футболните почитатели до Стад дьо Франс.

На стадиона ще бъдат инсталирани специфични решетки, с цел да се " избегне навлизане на терена от последователи ", изяснява полицейски източник за френското издание.

Около 3000 служители на реда и жандармеристи ще бъдат мобилизирани в събота към и на Стад дьо Франс.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР