Еманюел Макрон призова днес всяка държава членка на ЕС да

...
Еманюел Макрон призова днес всяка държава членка на ЕС да
Коментари Харесай

Макрон: Всяка страна от ЕС трябва да допринесе за миграционната политика

Еманюел Макрон прикани през днешния ден всяка страна членка на Европейски Съюз " да даде своя принос " за постигането на съгласие по миграционната политика - доста деликатна тематика, която се разисква през днешния ден от Европейския съвет в Брюксел, съобщи Франс прес.

Пристигайки на срещата, Макрон сподели, че се надява дебатите довечера сред 28-те държавни глави и държавни ръководители за квотите за банкет на бежанци да " даде политическа рамка ", с цел да " се стигне до резултати през 2018 година "

На тези диспути, проведени на вечеря при закрити врата, няма да има писмени изводи, каквито ще бъдат направени по други тематики от срещата на върха като Брекзит.

Двайсет и осемте, счита той, би трябвало да реализират съгласие за общи правила за даването на леговище и обща политика за граничен надзор.

Европейската миграционна политика провокира огромно разединение в Европейски Съюз, защото страните от Вишеградската група (Унгария, Словакия, Полша, Чехия) отхвърлят да одобряват претенденти за леговище, идващи през Средиземно море. Четирите страни оповестиха, че ще дадат 35 милиона евро помощ за дейностите на Италия по надзор на миграцията в Либия.

Макрон приветства жеста на " благосклонност " на Вишеградската четворка, само че сподели, че това " не взема решение всичко ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР