Еманюел Макрон Президентът на Франция Еманюел Макрон определи в интервю

...
Еманюел Макрон Президентът на Франция Еманюел Макрон определи в интервю
Коментари Харесай

Макрон: Путин е силен и умен, но не бъдете наивни


Еманюел Макрон

Президентът на Франция Еманюел Макрон дефинира в изявление Владимир Путин като мощен водач, стремящ се да направи своята страна велика, и прикани западните водачи да имат деликатен метод към Русия.

В изявлението си за Фокс нюз, представено от БГНЕС, преди своята аудиенция в Съединени американски щати Макрон споделя, че Путин е " доста мощен човек ". " Той е мощен президент, той желае Русия да бъде велика. Хората се гордеят с неговата политика. Той е мощен и интелигентен, само че не бъдете наивни ", декларира френският президент.

Въпреки нееднократните изказвания на съветските управляващи за невмешателство в работите на други страни Макрон твърди, че съветското управление е " настроено за интервенция в [западните] демокрации ". " Поради това считам, че ние в никакъв случай не би трябвало да бъдем слаби с президента Путин. Ако сте слаби, той употребява това ", показва президентът на Франция.

Макрон допуска, че след привършване на войната с терористичната формация " Ислямска страна " (ИД) в Сирия Париж, Вашингтон и техните съдружници би трябвало да имат основни позиции в тази близкоизточна страна.

" След това на нас ще ни се наложи да построим нова Сирия. В деня, в който приключим войната против ИД, в случай че се оттеглим изцяло, даже и от политическа позиция ние ще отстъпим основни позиции на иранския режим, на Башар Асад и другите. И те ще приготвят нова война, ще поддържат нови терористи ", споделя Макрон. По думите му след войната с ИД " Франция, Съединени американски щати, нашите съдружници, всички страни в района, дори Турция и Русия, би трябвало да играят доста значима роля в основаването на нова Сирия и за това да подсигуряват, че сирийците ще дефинират своето бъдеще ".

Френският президент показва вяра, че Съединени американски щати няма да вкарат мита за стоманата и алуминия от страните на Европейски Съюз и съпоставя такава стъпка с начало на комерсиална война.

" Надявам се, че той [президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп] няма да вкара тези нови мита. Със съдружниците не се водят търговски войни ", показва Макрон. Той показва вяра,че даже новите мита да бъдат наложени, за Европейски Съюз ще бъде направено изключение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР