Еманюел Макрон, президент на Франция, и новият министър-председател Габриел Атал

...
Еманюел Макрон, президент на Франция, и новият министър-председател Габриел Атал
Коментари Харесай

Новият министър-председател на Франция ще ръководи кабинет на ветерани

Еманюел Макрон, президент на Франция, и новият министър-председател Габриел Атал назначиха по-малък кабинет в четвъртък, който резервира добре известни високопоставени лица в четири от главните министерства, в това число стопанската система и финанси.

Преместването идва единствено дни откакто Макрон избра Атал, негово 34-годишно протеже, което беше министър на образованието, за най-младия министър председател на Франция. Това съставлява залог, че силата и известността на Атал ще рестартират осъществявания с проблеми втори мандат на президента и ще притъпят възходящата опасност от крайната десница преди европейските парламентарни избори.

„ Искам деяние, деяние и деяние, и резултати, резултати и резултати “, сподели Атал по новинарския канал TF1, обещавайки, че екипът му ще работи неуморно, с цел да „ отговори на потребностите на френската общност “.

При преустройството Бруно льо Мер ще остане на Бърси, финансовото министерство, което той управлява от 2017 година, и добави енергийния портфейл към негов...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР