Еманюел Макрон поиска от премиера на Израел Бенямин Нетаняху да

...
Еманюел Макрон поиска от премиера на Израел Бенямин Нетаняху да
Коментари Харесай

Макрон призова Нетаняху да се откаже от анексиране на Западния бряг

Еманюел Макрон изиска от премиера на Израел Бенямин Нетаняху да се въздържа от анексиране на палестинска територия на Западния бряг и на други места. Това се случи по време на телефонен диалог сред двамата водачи, оповестиха от кабинета на френския президент.
Макрон " акцентира, че сходен ход би противоречал на интернационалното право и би заплашил опцията за решение с две страни като основа на обективен и дълготраен мир сред израелците и палестинците ", се споделя в изказване след извършения в четвъртък диалог.
Това беше последният към този момент ход на европейски водачи, притискащи Нетаняху да анулира проектите за анексиране на еврейски селища на Западния бряг и стратегическата котловина на река Йордан.
Противоречивият ход бе утвърден в проект за Близкия изток, огласен от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп през януари.
Правителството на Израел дефинира 1 юли като дата, когато може да стартира да завладява палестинските региони, където популацията от израелски заселници нараства след шестдневната война от 1967 година
Външните министерства на Франция и Германия, дружно с тези на Египет и Йордания - единствените арабски страни, сключили мирни съглашения с Израел, предизвестиха тази седмица, че всяко анексиране може да има " последици " за връзките.
Макрон също споделил на Нетаняху, че Франция остава отдадена на сигурността на Израел и " изрази привързаността си към другарството и доверието, които свързват Франция и Израел ", оповестиха от неговия кабинет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР