Еманюел Макрон настоява пенсионната реформа, срещу която французите протестираха, да

...
Еманюел Макрон настоява пенсионната реформа, срещу която французите протестираха, да
Коментари Харесай

Френският президент настоява пенсионната реформа да е факт до края на годината

Еманюел Макрон упорства пенсионната промяна, против която французите стачкуваха, да стане факт до края на годината, т.е. да влезе в действие до този период. 

Той заяви, че е подготвен да понесе отрицателните реакции на жителите по отношение на приемането на необятно оспорваната промяна.

" Ако е належащо да приема непопулярност през днешния ден, ще я приема ", добави той. Макрон в същото време призна, че " не е съумял да убеди " страната във връзка с промяната, предаде Агенция Франс Прес, представен от БГНЕС.

" Пред избор сред изследванията на публичното мнение в кратковременен проект и общия интерес на страната, аз предпочитам общия интерес на страната ", сподели Макрон в телевизионно изявление.

" Тази промяна, тя е нужна. Това не ме прави благополучен, бих желал да не я върша, само че и за това точно аз поех уговорката да я въведа ", съобщи президентът и пожела влизане в действие до края на годината, " с цел да се върнат нещата на мястото си ".

Макрон осъди " цинизма " на огромните компании, които са осъществили огромни свръхпечалби, позволяващи им да изкупуват назад личните си акции на фондовата борса, и прикани за " извънреден принос ", с цел да могат " служащите да се възползват " от тези пари.

" Налице е прочут цинизъм, когато имаме огромни компании, които осъществят такива свръхприходи, че в последна сметка употребяват тези пари, с цел да изкупуват назад личните си акции ", съобщи президентът, като добави, че има намерение да " изиска от държавното управление да работи за ексклузивен принос ".

Той отхвърли апелите на опозицията да в профил министър-председателя Елизабет Борн поради метода, по който държавното управление се оправя с пенсионната промяна и съобщи, че тя резервира доверието му.

" Тя има моето доверие да управлява този държавен екип ", сподели той, добавяйки обаче, че в този момент тя би трябвало да сътвори стратегия, която " да промени нещата за нашите сънародници по по-осезаем метод ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР