Емануил Богоев загуби втория си мач на международния боксов турнир

...
Емануил Богоев загуби втория си мач на международния боксов турнир
Коментари Харесай

Емануил Богоев загуби във втория кръг на Странджа

Емануил Богоев загуби втория си мач на интернационалния боксов шампионат "Странджа " и не съумя да се класира за четвъртфиналите. Българинът отстъпи с неединодушно съдийско решение против представителя на Турция Батухан Чифтчи. Само съдията от Чехия отсъди в интерес на Богоев с 29-28, само че сътрудниците му дадоха преимущество на противника - 30-27, 29-28, 30-27 и 29-28.

В първия рунд Богоев добре стартира да ползва тактичност с вкарване на композиция ляв-десен прав и изчакване реакция на съперника, като добре се държеше на отдалеченост. В края на частта обаче и турският му конкурент съумя да пласира десни крошета, а в един случай Богоев загуби равновесие при ескиваж и се строполи на кръга. Във втория рунд и двамата опитваха със промяна на гарда да затрудният съперника, а и в много огромна част от времето със свалени ръце изчакваха неточност.

В последните секунди положително дясно кроше на Богоев попадна в задачата, въпреки да не бе с огромна мощ. В заключителните три минути турският боксьор имаше по-добра успеваемост при попаденията, въпреки те да не бяха изключително сериозен брой. Съперникът му Батухан Чифтчи единствено преди по-малко от месец завоюва републиканската купа на Турция за мъже под 22 години.

В предходния си дуел на "Странджа " Емануил надделя коравия индиец Гаурав Бидхури, който е настоящ бронзов медалист от Световното състезание. Въпреки че бе осъден с 1 точка за нечисти удари, той завоюва с 2-1 съдийски гласа (29-27, 29-27, 27-29, 28-28, 28-28). Емануил Богоев е бронзов медалист от Европейското състезание за юноши в Анапа през 2013 година, като е от Благоевград и тренира там, само че отвреме в точния момент организира занимания и с Борислав Бояджиев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР