Еман Шанти, палестинка в Газа, има няколко предмета в своята

...
Еман Шанти, палестинка в Газа, има няколко предмета в своята
Коментари Харесай

Палестинци опаковат „спешни“ чанти, докато израелските бомби валят върху Газа

Еман Шанти, палестинка в Газа, има няколко предмета в своята „ незабавна раница “, която носи в близост, до момента в който израелските бомби валят върху обсадените и блокирана лента.

„ И по този начин, първо имам светлини “, споделя тя във видеоклип, оповестен в профила й в Instagram във вторник, изваждайки фенерче от чантата си.

Продължете да четете

лист от 3 детайла Снимки: Израел нанася удари по бежански лагер в Газа, убива десетки палестинци „ Какво да върша? “: Страх, комплициране в Газа след израелската заповед за евакуация Каква инфраструктура в Газа е развалена, откакто Израел разгласи война? завършек на списъка

„ Имам и срещи с мен, тъй като от време на време може да сме тук-там, където нямаме достъп до храна, тъй че най-малко имаме дати за ястие. Имам и персоналната си карта… и здравна брошура. “

Докато разкопчава всяко поделение на чантата, с цел да покаже на почитателите си, на назад във времето се чуват звуци от бомби.

„ Съжалявам за шума, който чувате… Не мога да си разреша да приготвя конфигурация на по-подходящо място “, споделя тя.

След като войната сред Израел и Хамас ескалира, Шанти, който работи като продуцент на наличие в обществените медии в Газа, разгласява постоянно видеоклипове и фотоси, описващи ежедневния живот в Газа на фона на страховете от идна израелска сухопътна инвазия и филантропична злополука.

Много палестинци като нея са привикнали с живота под израелска бомбардировка и Шанти споделя, че имат въведена система, с цел да бъдат подготвени за изключителни обстановки.

„ Надявам се, че няма да се наложи да напущаме или да се евакуираме.. само че от първия ден на офанзивата през 2008 година до офанзивата през 2021 година имаме система за подготовка да напуснем домовете си при положение на офанзива. “

Тя споделя, че дамите носят молитвени облекла, „ което е нашата публична униформа в изключителна обстановка “.

Тези облекла, които са леки, комфортни и необятни, се носят при положение, че хора бъдат нападнати, до момента в който са в здания. Те не желаят телата им да бъдат изложени на показ, в случай че бъдат убити или ранени, и би трябвало да бъдат извадени отдолу под руините.

В нейната незабавна чанта има дребна яркозелена торбичка, съдържаща медикаменти и комплект за първа помощ. Има също кърпички Kleenex, парфюмирани кърпички и шарена жълта директория – в която тя държи формалните си документи за идентичност.

„ Надяваме се, че няма да се наложи да ги използваме [документи]. Но ние ги носим единствено при положение, че би трябвало да ги представим или с цел да избегнем нуждата да ги преиздаваме при положение на нахлуване “, споделя тя.

„ И несъмнено, нося преносимия компютър си… това са предметите, които поставям в чантата си, когато има стачка, и доста дами и майки носят тези предмети със себе си. “

Тя поучава дамите да носят скъпоценните си бижута или да ги носят в приспособените джобове на молитвените дрехи и споделя, че би било потребно за децата да носят свои лични раници за незабавни случаи с някои персонални движимости.

„ Надявам се, че всички вие сте в сигурност и се надявам, че ние сме в сигурност “, споделя тя на феновете, подписвайки се.

Израел стартира да бомбардира Газа, откакто Хамас, който управлява линията, извърши изненадващо нахлуване в събота в Израел. Той е упрекнат от Израел в убийството на стотици цивилни, в това число деца. Палестинската формация отхвърля съзнателно да е атакувала цивилни, само че призна, че е взела заложници.

В възмездие Израел хвърли 6000 бомби върху Газа за шест дни, наложи цялостна обсада – спря доставките на храна, гориво и вода и даде обещание да стартира наземна инвазия, целяща да смаже Хамас.

Но някои международни водачи и доста интернационалните групи за права и помощ осъдиха отговора на Израел като жесток и предизвестиха, че той заплашва повече от два милиона души, които живеят в Газа, към половината от които са деца.

 ИНТЕРАКТИВНО - Wadi Gaza реалокира южно население на Израел-1697173147

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР