Eма Уотсън объяви в Twitter, чe е скрила на различни

...
Eма Уотсън объяви в Twitter, чe е скрила на различни
Коментари Харесай

Ема Уотсън крие роман-антиутопия из Париж

Eма Уотсън объяви в Twitter, чe е скрила на разнообразни места в Париж няколко екземпляра от романа " Историята на слугинята ” (The Handmaid’s Tale) на Маргарет Атууд. Това е акция на " Книжните феи " (The Book Fairies‏), организация която оставя книги по целия свят. В акаунта The Book Fairies‏ в Twitter са оповестени фотоси на местата, където са оставени книгите. Някои към този момент са открити.

" Историята на слугинята” е роман-антиутопия от 1985 год. за ориста на дамите в тоталитарно теократично общество. В Съединени американски щати са наложени „ обичайните християнски полезности “ и е основана обетованата Република Галаад. Тя е ръководена от военна хунта, води война против съседите си и преследва безмилостно вътрешните си врагове. Ситуацията се разкрасява от засилена радиация и занижена раждаемост. Малкото дами, които потвърдено са способни да родят здрави деца, са оповестени за национално благосъстояние и биват зачислявани като сурогатни майки по домовете на привилегировани бездетни фамилии.

По претекстове от романа през 2017 излезе едноименния сериал с Елизабет Мос в главата роля.
Участието на Ема Уотсън в играта на гоненица с тази книга е напълно разумно. Тя е буен четец, има личен онлайн книжовен клуб Our Shared Shelf., в който " Историята на слугинята " е книга на месеца и също е ревнив бранител на правата на дамите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР