Ема Радукану ще пропусне Ролан Гарос и Уимбълдън след като

...
Ема Радукану ще пропусне Ролан Гарос и Уимбълдън след като
Коментари Харесай

Радукану се оперира, пропуска Ролан Гарос и Уимбълдън


Ема Радукану ще пропусне Ролан Гарос и Уимбълдън откакто претърпя интервенция на ръцете. Това разкри самата тя с обява в обществените мрежи. Британката имаше проблеми с травми в продължение на доста време, като предходната седмица е отдръпна от шампионата в Мадрид тъкмо преди мача си против Виктория Томова в първи кръг.

„ Спокойно може да се каже, че последните 10 месеца бяха сложни, защото страдах от контузия в костите на двете ръце. Направих всичко допустимо, с цел да преодолея болката и да играя макар нея от началото на тази и в края на предходната година като понижих доста броя на тренировките си, не упражнявах в продължение на седмици и сложих несвоевременен завършек на предишния си сезон. За страдание, това не беше задоволително “ – написа шампионката от US Open 2021.

„ Наложи се да се подложа на лека интервенция на двете ръце, с цел да разреша казуса. С отчаяние би трябвало да споделя, че ще бъде отвън игра през идващите няколко месеца и, откакто съм почнала, би трябвало да споделя също, че ми следва интервенция и на глезена. Боли ме, че ще пропусна шампионатите през лятото. Опитвах се да укривам проблемите си и по тази причина съм признателна на почитателите, които не стопираха да ме поддържат, въпреки да не бяха наясно с всички обстоятелства. Нямам самообладание още веднъж да се забележим на корта “ – добави Радукану.

Радукану ще изпадне от Топ 100 на ранглистата след шампионата в Мадрид, като дългото и неявяване значи, че ранкингът ѝ ще продължи да се утежнява. След слабото начало на сезона международната №85 сподели сериозен напредък в Индиън Уелс, където стигна до осминафинал. Впоследствие обаче Радукану отпадна още в първи кръг в Маями и Щутгарт.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР