Ема Радукану се раздели с четвърти треньор в рамките на

...
Ема Радукану се раздели с четвърти треньор в рамките на
Коментари Харесай

Чесноков: US Open замая главата на Радукану, беше ясно, че няма да работи дълго с Турсунов


Ема Радукану се раздели с четвърти треньор в границите на 14 месеца, откакто преди седмица Дмитри Турсунов разгласи, че приключва работата си с нея.

Двамата започнаха съдействието си през август и реализираха напредък в представянето на британката, само че в последна сметка експертът реши да поеме по различен път и да оглави екипа на Белинда Бенчич.

Сънародникът на Турсунов Андрей Чесноков, някогашен №9 в международната класация, не е сюрпризиран от това развиване:

„ Беше ясно, че няма по какъв начин да работят дълго с Радукану, “ сподели той пред ТАСС.

„ Спечеленият US Open замая главата ѝ – тя смени голям брой треньори по-късно. Бенчич към този момент се е открила в Тура, а Турсунов беше тенисист над 10 години и има голям ресурс от познания. Вече се е потвърдил като треньор и работи добре с дами, тъй че ще е забавно да забележим какво ще реализиран. “

Ема размени Найджъл Сиърс с Андрю Ричарсън след Уимбълдън, след което направи нова смяна директно след триумфа им в Ню Йорк. Впоследствие се задържа единствено половин година с Торбен Белц.

Междувременно Бенчич похвали Турсунов и неговият праволинеен и откровен метод в работата със състезателите, като уточни, че това ще я изкара от удобната ѝ зона – нещо, което търси сега.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР